Esquí

La berguedana Ares Torra es proclama subcampiona del món d’esquí de muntanya

La berguedana Ares Torra es proclama subcampiona del món d’esquí de muntanya
Ares Torra, creuant la línia d'arribada de la copa del món a centèsimes de la campiona. ISMFSKIMO

Notícia de les sonades a l’òrbita dels Mountain Runners del Berguedà. La berguedana Ares Torra s’ha proclamat subcampiona del món d’esquí de muntanya a la Comapedrosa Andorra World Cup en categoria sub-18. De fet, Torra ha fregat la medalla d’or, ja que ha creuat la línia d’arribada a només 24 centèsimes de la campiona, la francesa Louise Trincaz.

El subcampionat de Torra és la gran notícia d’uns primers resultats de la copa del món que confirmen la projecció dels esquiadors dels Mountain Runners. D’entrada, en la mateixa categoria que Torra però en modalitat masculina, Tomeu Comellas i Enric Baños han estat 13è i 17è, respectivament.

En sub-20, Ot Ferrer ha estat quart, a menys d’un segon del suís Matteo Favre, que s’ha endut el bronze. El campió ha estat el francès Noé Rogier, que s’ha endut un apassionant frec a frec amb el suís Robin Bussard. En categoria femenina, Maria Costa ha estat cinquena, a uns 19 segons de les places de podi.

El campionat del món no ha fet més que començar. Demà, dia 3, hi haurà la prova de relleus; el dia 4, la cronoescalada; el 5, jornada de descans; i el 6, la prova reina, individual.

Els Runners, sensació també a Espanya

L’Escola d’Esquí de Muntanya dels Mountain Runenrs del Berguedà també ha tingut ambaixadors aquest cap de setmana a la Travesía Club Montaña Pirineos, a Osca, que ha tancat la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya. Els esquiadors de Catalunya han tornat amb 32 medalles i, d’aquestes, 8 han estat per a membres dels Mountain Runners.

En la prova vertical, Martina Gonfaus i Maria Butxaca s’han endut la plata i el bronze en categoria juvenil. Gil Rocias i Núria Balaguer, també dels Runners, s’han penjat la medalla d’or en infantil.

En la prova reina, la individual, Martina Gonfaus ha guanyat en categoría juvenil i Maria Butxaca ha estat tercera. En infantil, Núria Balaguer ha repetit la victòria aconseguida en la vertical i Gil Rocias s’ha penjat la plata.

ares torra Comapedrosa copa del món Esquí de muntanya Mountain Runners

Comentaris