Orientació

Montclar estrena un circuit d’orientació permanent gratuït

Montclar estrena un circuit d’orientació permanent gratuït

Aquest febrer s’ha estrenat a Montclar un nou circuit permanent d’orientació que ha estat subvencionat per l’Ajuntament del municipi i el Consell Comarcal del Berguedà. El Club Orientació Berguedà (COB) ha dissenyat i dinamitzat l’equipament.

Un circuit permanent d’orientació és una instal·lació esportiva a l’aire lliure on, a partir d’un mapa molt detallat de la zona, s’ha de localitzar tot un seguit de punts de control repartits pel terreny (estaques de fusta amb el senyal de fita). En aquest cas hi ha 20 fites repartides en tres possibles recorreguts a la zona de bosc: un de llarg, un de mitjà i un de curt, per tal que sigui adequat per a tots els participants.

La peculiaritat d’aquesta activitat és que es pot realitzar de forma individual o per equips, però està disponible els 365 dies de l’any, oferint així una facilitat molt gran per als participants. En aquest cas, i gràcies als promotors del circuit permanent, s’ha aconseguit que sigui una activitat gratuïta, ja que els mapes es poden descarregar des del web de l’Ajuntament. Encara i així, també es pot comprar en paper, per un euro, a l’Ajuntament i al restaurant de Montclar. A més, també hi ha 3 recorreguts extres de la modalitat microsprint a dins del nucli urbà, molt curts i entretinguts, oferint així encara més possibilitats per als participants i una activitat extra per a tots aquells que ho prefereixin.

Aquest circuit permanent d’orientació de Montclar és el setè equipament d’aquestes característiques que ha muntat el COB. Tots ells són a les comarques del Berguedà i el Bages.

circuit permanent cob Consell Comarcal del Berguedà orientació

Comentaris