General

El Consell Esportiu del Berguedà es trasllada a l’Oficina Jove, al Pere III de Berga

El Consell Esportiu del Berguedà es trasllada a l’Oficina Jove, al Pere III de Berga

Les oficines del Consell Esportiu del Berguedà es traslladen. Si fins ara l’ens ocupava un espai al pavelló esportiu de la ciutat, ara tindrà la seu a l’Oficina Jove, ubicada al carrer Pere III de Berga, juntament amb altres serveis del Consell Comarcal. El Consell Esportiu ha hagut de deixar les antigues oficines del pavelló a requeriment de l’Ajuntament de Berga.

La nova etapa a l’Oficina Jove enceta un conveni que amplia la relació del Consell Esportiu i el Consell Comarcal. El conveni té vigència d’un any, prorrobable anualment i per un termini màxim de 4 anys. Durant aquest temps, l’ens esportiu es compromet a donar suport i assessorar entitats esportives, especialment en el seu funcionament i en les obligacions legals i fiscals que tenen. El Consell Esportiu també es compromet a ser al costat dels ajuntaments per ajudar-los en l’organització de programes i esdeveniments esportius.

El conseller comarcal d’Esports i president de l’ens esportiu, Abel Garcia, ha assegurat que “el nou conveni amplia el ventall de serveis destinats al teixit esportiu” i suposa “la unió d’esforços entre els dos Consells”. Garcia també celebra que a l’Oficina Jove, el Consell Esportiu “guanyarà visibilitat i proximitat per oferir una millor atenció als usuaris”.

Una entitat amb una llarga trajectòria

El Consell Esportiu del Berguedà es va crear l’any 1981 per assegurar el dret a l’activitat física i esportiva de les persones, especialment dels infants. L’ens fomenta la promoció, la formació, la gestió de serveis i l’organització de l’activitat física i esportiva en edat escolar, no federada, en totes les franges d’edat. Ha treballat sempre en l’àmbit de l’esport en edat escolar defensant que l’activitat física forma part de l’educació integral dels infants. La seva tasca és fomentar els hàbits saludables.

A banda, en els darrers anys, el Consell Esportiu ha portat la coordinació del programa de l’Esport Blanc, el qual ha significat apropar, aproximadament cada curs, a uns 700 escolars a la pràctica de les diferents disciplines de neu.

Abel Garcia Consell Comarcal del Berguedà Consell Esportiu del Berguedà

Comentaris