Muntanya, Atletisme

Nuria Gil i Josep Morales es proclamen campions de Catalunya de curses de muntanya a Berga

Nuria Gil i Josep Morales es proclamen campions de Catalunya de curses de muntanya a Berga
Podi del campionat de Catalunya. FEEC

Núria Gil (CE L’Areny) i Josep Morales (AE Mountain Runners) s’han proclamat nous campions de Catalunya a l’imposar-se a Berga-Rasos-Berga, que aquest any ha esdevingut el campionat de Catalunya de curses per muntanya. La cursa, organitzada pel Club Esquí Berguedà, s’ha celebrat sota unes estrictes mesures d’higiene i amb sortides esglaonades. A més, ha coincidit amb els 5km urbans del JAB, amb la Baixada Xavi Batriu (en honor a l’esportista berguedà que va morir en un accident a principis d’any) i una Berga-Queralt-Berga que va servir de campionat de Catalunya cadet, juvenil i júnior.

A la BRB, més de 250 corredors van prendre la sortida, en un recorregut de 26km amb 1800m de desnivell positiu. La cursa va portar als participants des de Berga fins el punt més alt del Rasos de Peguera, tot passant per llocs amb encant com el mirador de la Figuerassa, els Rasets, Campllong o el Santuari de Queralt.

Josep Morales (AE Mountain Runners) va haver de suar de valent per aixecar el màxim guardó català. El corredor berguedà va mantenir una interessant disputa per la victòria amb Wilfred Lladó, Marc Traserra i Xavi Tomasa, que es van jugar el campionat en l’últim descens del Santuari de Queralt a Berga. Finalment, Morales (AE Mountain Runners) guanyaria la partida amb un crono de 2h 22’42”. El sots-campionat se l’enduria a l’esprint Wilfred Lladó (CEM La Cameta Coixa) amb 2h 23’38”, que prenia una avantatge de tan sols 19 segons respecte Marc Traserra (CE Voltraganès ARS).

Tot i això, la victòria de la prova va ser per a l’andalús Juan Javier Jiménez, que tot i sortir en el segon calaix, aconseguiria el triomf amb un estratosfèric temps de 2h 19’39”, establint un nou rècord al circuit i rebaixant en més de 3 minuts l’anterior registre d’Oriol Cardona.

Si la cursa masculina ha estat força disputada, la femenina només va tenir un nom: Núria Gil (CE L’Areny). Tot i els esforços de Núria Hospital (Club Camí dels Ibers) i Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa) per empaitar-la, el domini de Gil va ser aclaparador i no va deixar opció a les seves rivals. Núria Gil (CE L’Areny) es va alçar com a nova campiona de Catalunya amb un temps de 2h 52’52”. La segona posició va ser per a Núria Hospital (Club Camí dels Ibers) en 2h 58’54”, mentre que Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa) pujaria al tercer esglaó del podi parant el crono en 3h 00’32”.

Classificacions Berga-Rasos-Berga 2020

Els més joves apreten fort

A més, els més joves van poder participar de la màxima competició nacional amb dos recorreguts adaptats per a les categories Júnior, Juvenil i Cadet. Els dos primers van realitzar la Berga Queralt Berga amb una distància de 13km i amb 800m de desnivell positiu, mentre que el circuit cadet va seguir un traçat de 8km amb 450m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga.

Pau Guitart (CE Berguedà) i Mireia Lüscher (UE Vic) van guanyar la prova juvenil, Josep Miret (UE Urgellenca) i Carla Esclusa (AE Mountain Runners) la modalitat júnior, mentre que Iü Net (AE Trail Xics Montseny) i Berta Guitart (AE Mountain Runners) es van endur la victòria cadet. Apunteu aquests noms que de ben segur els sentirem molt a parlar en un futur!

Una cursa en homenatge a Xavier Batriu

La Berga-Rasos-Berga d’enguany ha servit per retre un homenatge al desaparegut Xavi Batriu. Batriu va perdre la vida el passat mes de febrer en un accident després d’una vida dedicada al món de la muntanya i al Club Esquí Berguedà. En memòria seva, el club ha realitzat una cursa de descens, que ha baixat des del Rasos directament a Berga.

Aboujanah frega el rècord de la prova

Als 5km urbans del JAB, victòria estratosfèrica per a El Mehdi Aboujanah, que va quedar a escassos segons de batre el rècord de la prova, que ostenta ell mateix. La cursa va ser a contrarellotge: els participants van sortir en grups de 15, cada deu segons. El Mehdi Aboujanah va clavar el cronòmetre en 15 minuts i 20 segons, només quatre segons per sobre del rècord històric que ell mateix va fer fa dos anys.

Per darrere seu van arribar Yassine Ouhdadi El Ataby, a deu segons del guanyador, i Sergi Matas, a disset. El guanyador dels 5km l’any passat, Carles Gómez, es va haver de conformar amb la quarta posició, a només dos segons del podi, en una prova d’altíssim nivell. El primer berguedà va ser Roger Comellas (15:49), que va ser sisè.

En categoria femenina, la francesa Ledhem Fadouwa va fer bons els pronòstics i es va endur la victòria de manera incontestable, clavant el temps a 16 minuts i 38 segons. El segon calaix del podi va ser per a Meritxell Soler (17:44) i Laia Andreu va ser tercera (18:44).

1470052

1470041

5km urbans BQB BRB Campionat de Catalunya Curses de muntanya

Comentaris