Muntanya, Atletisme

El calendari, menys atapeït de l’habitual, atrau corredors de referència a la BRB i als 5km urbans de Berga

El calendari, menys atapeït de l’habitual, atrau corredors de referència a la BRB i als 5km urbans de Berga
La francesa Ledhem Fadouwa, campiona de Mitja Marató al seu país, és una de les sensacions de l'edició dels 5km urbans. CEDIDA

Cartell de luxe per aquest cap de setmana, tant a la BRB del Club Esquí Berguedà com als 5km urbans del JAB. El calendari esportiu, menys atapeït de l’habitual, ha atret nombrosos atletes i corredors de muntanya a competir en alguna de les proves que es disputen a Berga aquest cap de setmana.

A la BRB -que aquest any serà el campionat de Catalunya de curses per muntanya-, la selecció catalana presenta com a noms destacats a Núria Gil, Ona Castellsagué, Jenny Arasil, Rosa Navarro, Montse Martínez i Laia Andreu en l’apartat femení, mentre que en la cursa masculina posen l’ull en Pere Rullan, Abel Carretero, David Prades i Pol Rodríguez. Tampoc cal oblidar el nom del cap de cartell en clau local, Xavi Tomasa, que -tot i venir de l’atletisme- l’any passat ja va aconseguir una meritòria segona posició a la BRB, per darrere d’Ivan Camps, que aquest any no hi competirà. En clau local també destaquen els noms de Pau Llorens -una referència a l’Estat en el món de l’orientació-, Josep Rovira, Àngel Nevado i Vanessa Chirveches.

xavi-tomasa-canfranc

Als 5km urbans, el cartell és un dels millors que es recorden d’entre totes les edicions de la prova. Hi serà Mehdi Aboujanah, l’home que ostenta el rècord de la prova, i Carles Gómez, el guanyador dels 5km de l’any passat. També prendrà la sortida la francesa Ledhem Fadouwa, que és campiona de França de Mitja Marató i atleta internacional pel seu país que actualment entrena a Font Romeu. A banda, no fallarà a la cita un habitual com l’andorrà Toni Bernadó, l’únic home del món que ha disputat cinc maratons olímpiques. Altres noms destacats són els de Meritxell Soler o Maite Ríos, mentre que en clau local destaquen Ariadna Arisó i Roger Comellas.

Inscripcions pràcticament esgotades

Totes les proves que se celebraran aquest cap de setmana a Berga han quedat gairebé al límit. A la BRB hi participaran els 250 corredors que l’organització va limitar, mentre que als 5km urbans n’hi haurà 200. També hi ha confirmats els 75 atletes que participaran a la Baixada Xavi Batriu i els 75 que ho faran a la Berga-Queralt-Berga, que serà el campionat de Catalunya per a cadets, juvenils i júniors.

Els participants de Berga o comarca podran recollir el seu dorsal dissabte a la tarda, de 16h a 21h. El matí de diumenge, des de les 6.30h fins una hora abans de la sortida de cada prova, els participants de fora la comarca també podran agafar el seu pitrall.

L’horari de diumenge es reserva exclusivament per a atletes de fora, de manera que als participants berguedans només se’ls entregarà el dorsal dissabte. L’objectiu és descongestionar l’entrega de dorsals, on només hi podrà accedir l’atleta (sense acompanyant) i en grups d’un màxim de 10 participants a la vegada.

A banda, l’organització precintarà una zona de seguretat entre l’Hotel Berga Park i la zona de sortides i arribades on només podran accedir els voluntaris i els corredors.

24 hores sense trànsit a la carretera de Solsona

La jornada de sortides i arribades al parc dels Soldats (aquest any la BRB també sortirà des del parc dels Soldats, i no pas des del Vall, la seva ubicació habitual) farà que un tram de la carretera de Solsona quedi tallat al trànsit durant 24 hores, des de les 5 de la tarda de dissabte fins les 5 de la tarda de diumenge. És el tram que va des del trencant per accedir al camp de futbol fins a l’alçada del monument de Rafael Casanova.

L’afectació obligarà a passar pel carrer Bruc tots els vehicles que vulguin anar cap a la Valldan des de Berga. En sentit contrari, és a dir, des de la Valldan cap a l’interior de la ciutat, els cotxes podran trencar cap al Pla de l’Alemany i entrar a la ciutat per davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

5km urbans BRB CEB JAB

Comentaris