Muntanya

La BRB es converteix en el campionat de Catalunya de curses de muntanya 2020

La BRB es converteix en el campionat de Catalunya de curses de muntanya 2020

El campionat de Catalunya de curses de muntanya es decidirà a Berga el 27 de setembre. El Club Esquí Berguedà, el JAB i l’Ajuntament de Berga han assumit l’encàrrec de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) d’organitzar el certamen d’enguany, en un any atípic marcat per l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

La Berga-Rasos-Berga (BRB) es converteix en el campionat de Catalunya absolut i la Berga-Queralt-Berga (BQB) decidirà els campions catalans en categoria cadet, juvenil i júnior. A banda, el matí del 27 de setembre també se celebraran a la ciutat la cursa dels 5km urbans de Berga i la Baixada Xavi Batriu, de 13 quilòmetres.

La BRB (26km i 1700m de desnivell positiu) serà oberta a tothom però decidirà el campió i la campiona de Catalunya de curses de muntanya d’aquest any. La cursa començarà a les 8 del matí a la carretera de Solsona, a l’alçada de l’Hotel Berga Park, en paral·lel a la BQB que decidirà els campions cadets, juvenils i júniors d’enguany. Una hora i mitja més tard (9.30h), començarà la prova dels 5km urbans de Berga al mateix lloc, a tocar del parc dels Soldats.

Protocol Covid-19

Les proves s’adaptaran a les mesures contra la Covid-19. L’organització ha preparat un document de 20 pàgines que fixa quins canvis s’implementaran per adaptar-se a la pandèmia. Entre les principals novetats hi ha el control de temperatura, l’ús obligatori de mascareta fins just abans de la sortida i des del moment en què es creua la línia d’arribada, i les sortides en grups de 20 corredors.

Inscripcions i recollida de dorsals

Les inscripcions estan obertes, tant al lloc web del JAB (5km urbans) com al portal de la BRB (Baixada Xavi Batriu, BQB i BRB). La recollida de dorsals també serà especial per respectar les mesures: els corredors de la comarca hauran de recollir el seu pitrall dissabte, 26 de setembre, de 16h a 21h, mentre que la franja de diumenge a primera hora (de 6.30h a 8h) quedarà reservada pels corredors que vinguin de fora.

5km urbans de Berga Ajuntament de Berga BRB Campionat de Catalunya CEB Curses de muntanya JAB

Comentaris