Ciclisme

El barri vell de Berga s’impregna de ciclisme ‘vintage’ i bon ambient en una Portal Attack més que consolidada

El barri vell de Berga s’impregna de ciclisme ‘vintage’ i bon ambient en una Portal Attack més que consolidada
Moment de la Portal Attack 2020. MARC ELIAS

La Portal Attack ha tornat a omplir els carrers del centre de Berga a base de ciclisme ‘vintage’ i un ambient de traca i mocador, malgrat la situació d’alerta i restriccions provocada per la Covid-19. Enguany la cita del ciclisme clàssic, organitzada pel Club Esquí de Berguedà, va comptar amb l’al·licient de ser retransmesa en directe per la Xarxa de Televisions Locals durant tota la tarda de dissabte. A més, els berguedans també van poder seguir la cursa en directe a través d’una pantalla gegant que es va instal·lar a la Plaça Sant Pere.

El recorregut va anar des de la Plaça de Sant Joan fins al Portal de Santa Magdalena. Per participar-hi calia disposar d’una bicicleta clàssicasense pedals automàtics (amb clips o sense) i amb cablejat exterior.

Els guanyadors del 2019 repeteixen

Fins a 60 persones, el màxim establert, es van atrevir amb aquesta cursa per eliminatòries en bicicletes antigues, que des de dos quarts de 9 del vespre va omplir els carrers del barri vell de Berga de competició i disbauxa.

Inicialment, l’organització va limitar a 80 el nombre màxim d’inscrits però, finalment, seguint les mesures sanitàries, el nombre d’inscrits es va veure reduït a 60. Durant la cursa es van seguir estrictament totes les mesures de seguretat necessàries per garantir la salut i seguretat de tots els corredors i organitzadors.

Els participants havien de portar mascareta just fins al moment de començar la cursa i només se la podien treure durant el recorregut. Just en acabar la cursa, se l’havien de tornar a posar. D’altra banda, es va utilitzar gel hidroalcohòlic per desinfectar la bicicleta i els punts de contacte, se’ls hi va prendre la temperatura abans de la sortida i van estar aïllats del públic. L’ús de casc també era obligatori. Si els participants no complien amb alguna d’aquestes normes, eren desqualificats.

Els corredors van començar enfrontant-se en grups de quatre.  Els millors de cada grup van passar a la fase de quarts de final per competir per un lloc a les semifinals. Els finalistes masculins van haver de passar quatre rondes i les finalistes femenines tres. I així fins a arribar a la final, on  Joan Freixa, Pol Raich, Carles del Barco i Jordi Perarnau van lluitar per endur-se la victòria. Al final, el guanyador, per segon any va consecutiu, va ser Joan Freixa, amb un temps de 2 minuts i 36 segons.

En categoria femenina, la guanyadora va ser Alba Xandri, també guanyadora de la cursa de l’any passat, que es va imposar a Alba Cardona, Clàudia Sabata i Clàudia Roure, per aquest ordre.

CEB Club Esquí Berguedà Portal Attack

Comentaris