Muntanya, Atletisme

La BRB i els 5km urbans de Berga s’uneixen en un mateix esdeveniment, el 27 de setembre

La BRB i els 5km urbans de Berga s’uneixen en un mateix esdeveniment, el 27 de setembre
El berguedà Xavi Tomasa, en una edició passada dels 5 i 10km urbans de Berga. ALEIX CAMPRUBÍ

El JAB i el Club Esquí Berguedà tornen a unir forces. Durant la pandèmia totes dues entitats van impulsar la Covidrun Berguedà, que va recaptar més de 34.000 euros per a l’Hospital Sant Bernabé. Ara, tornen a sumar esforços per salvar les seves dues proves estrella, que durant el confinament han hagut de suspendre’s: els 5 i 10km urbans i la Berga-Rasos-Berga. La solució ha estat convertir les dues iniciatives en una de sola, que serà el 27 de setembre.

El JAB organitzarà la cursa dels 5km urbans, però aparca excepcionalment la prova dels 10km i les Urban Kids, el vendaval de proves infantils que precedia les dues curses grans. Per la seva banda, el CEB se centra en la Berga-Rasos-Berga i prescindeix aquest any de la prova curta, la Berga-Queralt-Berga. El que es manté intacte és el nom de la prova del CEB, que des d’aquest any es rebateja i passa a dir-se Memorial Xavi Batriu, en memòria del membre de l’entitat que va morir sobtadament aquesta primavera.

L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i tindrà un únic epicentre de sortides i arribades: la carretera de Solsona, a l’alçada del parc dels Soldats i a tocar de l’Hotel Berga Park. Per tant, la cursa del JAB manté la ubicació habitual i és el CEB qui canvia excepcionalment la zona de la seva arribada.

El nou format de l’esdeveniment oferirà una cursa de trail de 25km fins als Rasos de Peguera i una cursa de 5km d’asfalt pels carrers de Berga. L’inici de la cursa de muntanya serà a les 8 del matí, mentre que la sortida dels 5km urbans serà a 2/4 de 10 (9:30h).

Les mesures de seguretat, una incògnita

L’organització establirà les mesures de seguretat que en aquell moment dictamini el ministeri de Sanitat, la Federació Catalana d’Atletisme i la FEEC. Segons l’organització, una de les opcions és sortir amb mascareta el primer quilòmetre. També es contemplen sortides per grups i eliminar els avituallaments habituals.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de les pàgines web del JAB i la BRB. També hi ha l’opció de fer-les presencialment a la botiga Intersport Serra-Martí de Berga.

5 i 10km urbans de Berga BRB CEB JAB

Comentaris