Futbol

L’Avià, el Berga ‘B’ i l’Alt Berguedà aconsegueixen l’ascens a Segona i Tercera Catalana de futbol

L’Avià, el Berga ‘B’ i l’Alt Berguedà aconsegueixen l’ascens a Segona i Tercera Catalana de futbol
El Berga 'B' ja és equip de Tercera Catalana. CE BERGA

L’Avià és equip de Segona Catalana i el Berga ‘B’, de Tercera. La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat aquest dimecres a la tarda que la temporada se soluciona “sense descensos i amb l’aplicació del nombre d’ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada 2019-2020”. En altres paraules, pugen de categoria els primers classificats i aquells que es troben en zona d’ascens directe. La resta de places s’assignaran als equips en zona de play-off que es trobin en millor coeficient.

L’Avià era segon classificat al grup 7 de Tercera Catalana, amb 62 punts, empatat amb el líder, la Pirinaica, i amb la particularitat que el següent partit de competició era entre tots dos equips, al municipal Alfons Gonfaus d’Avià. El primer classificat pujava de forma directe, segons el pla de competició, i el segon havia de jugar promoció, excepte si és el millor classificat de la demarcació. Els 62 punts de l’Avià li donen aquesta condició i, per tant, li dona dret a tornar a la Segona Catalana que va perdre fa dos anys. S’hi trobarà l’Atlètic Gironella i el Club Esportiu Berga.

Per la seva banda, el Berga ‘B’ ha assolit l’ascens a Tercera Catalana després d’una temporada dominada pràcticament de principi a fi al grup 1 de Quarta Catalana. Els berguedans eren al capdavant de la classificació amb 50 punts, amb quatre de marge respecte el CCR Alt Berguedà, que era segon, i 10, respecte l’Olvan, tercer.

La primera plaça del filial del Berga li dona accés directe a Tercera Catalana, on s’hi trobarà el Puig-reig. El gran dubte inicial era si el CCR Alt Berguedà, que ocupa plaça de play-off, també tindria lloc a la categoria superior. Després d’unes primeres hores d’incertesa, la FCF va confirmar al club que té dret a l’ascens, gràcies al coeficient de la temporada. Per tant, tres ascensos berguedans de cop.

Grups més grans a partir de Tercera Catalana i reestructuració de Quarta

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà a través de fonts de la FCF, la Tercera divisió comptarà amb 22 equips la temporada vinent. Primera Catalana tindrà dos grups de 20 equips. Segona, sis grups: tres de 20 equips i tres més, de 22. I Tercera Catalana, 18 grups de 18 equips. Això propiciarà calendaris molt atapeïts i la FCF ha acordat un sistema amb una única volta i una segona meitat de la temporada amb subgrups que es jugaran els ascensos i els descensos. El pla de competició definitiu s’anunciarà en els propers dies.

A Quarta passa just el contrari. Com que hi ha ascensos i no hi ha descensos, els grups actuals perden places, de manera que cada zona haurà de decidir si vol competicions més curtes o vol reagrupar-se amb altres grups i jugar més partits, amb el handicap que haurà d’anar a disputar partits més lluny. En el cas del grup 1 de Quarta Catalana -el que formaven equips del Berguedà- l’ascens del Berga ‘B’ i el probable ascens del CCR Alt Berguedà deixaria el grup actual amb només 11 equips. En els propers mesos es decidirà com es resol l’excepcionalitat de la temporada vinent.

Ascens Avià Berga B covid-19 FCF Futbol

Comentaris