Muntanya

Andreu Simon bat el rècord de Kiku Soler i puja i baixa el Pedraforca en una hora i 27 segons

Andreu Simon bat el rècord de Kiku Soler i puja i baixa el Pedraforca en una hora i 27 segons
Andreu Soler, en l'edició de l'Ultra Pirineu 2018. ALEIX CAMPRUBÍ

Nou rècord esportiu al Pedraforca. El corredor Andreu Simon, de 29 anys, ha superat el millor temps conegut fins ara, protagonitzat pel berguedà Kiku Soler als anys 80, i ha pujat i baixat el cim del Pedraforca en una hora i 27 segons. Ho va fer aquest diumenge, 24 de maig.

Simon, de Sant Vicenç dels Horts i membre de l’equip Buff Pro Team, va completar l’ascens en 44 minuts i 50 segons, i va baixar en uns estratosfèrics 15 minuts i 7 segons.

En total, es tracta de 5,68 quilòmetres amb un desnivell de 747 metres. El recorregut comença al refugi d’Estasen per fer l’ascens pel coll de Verdet i el descens per la tartera del Pedraforca.

El nivell esportiu de Simón ha anat en ascens durant els últims anys. Després d’un 2018 brillant -on va aconseguir la Copa d’Espanya en linea i Ultra-, el 2019 va ratllar l’excel·lència amb triomfs a proves com Lavaredo Ultra Trail, Buff Epic Trail o la plata a l’OCC del Mont Blanc. Aquests bons resultats el van dur a representar a la selecció espanyola al Campionat del Món de Llarga Distància WRMA, a l’Argentina, on es va proclamar campió per equips.

Andreu Simon muntanya Pedraforca Record

Comentaris