Natació

El Club Triatló Berga anuncia que deixa d’organitzar la Travessia de la Baells

El Club Triatló Berga anuncia que deixa d’organitzar la Travessia de la Baells
Travessia de la Baells, l'any 2017. CLUB TRIATLÓ BERGA

Adeu a la Travessia de la Baells. El Club Triatló Berga ha anunciat a través d’un comunicat que deixa d’organitzar la prova després de 19 edicions. L’anul·lació del darrer Festival de la Baells i el traspàs del principal patrocinador de la prova, Berguedà Nàutic, han precipitat la decisió. “Ja no ens veiem amb la força i les ganes necessàries com a club per continuar oferint una prova de qualitat”, explica l’entitat.

El Club Triatló Berga ha aprofitat el missatge per recordar que la Travessia va començar amb una dotzena d’inscrits i ha acabat arribant als 200 en diverses edicions. De fet, des de fa molts anys s’ha estabilitzat entre els 150 i els 200. El club, a més, celebra que la prova hagi aconseguit “donar a conèixer la Baells als autòctons i forasters com un espai natural privilegiat per a la pràctica de la natació en aigües obertes”.

A més, l’entitat recalca que la comarca no queda ni de bon tros orfe d’equipaments, malgrat que digui adeu a la prova: “La Baells disposa d’una via brava abalisada tot l’any, on es pot nedar amb tota seguretat”.

El comunicat

No ha estat una decisió fàcil. Després de 19 edicions, de donar-hi moltes voltes i valorar diferents opcions des del Club Triatló Berga volem comunicar-vos que aquest 2020 deixarem de organitzar la Travessia de la Baells. Han estat 19 edicions magnífiques per nosaltres i ara ha arribat un moment on ja no ens veiem amb la força i les ganes necessàries com a club per poder continuar oferint una prova de qualitat. La anul·lació del Festival de la Baells l’estiu passat on des de l’inici hi estàvem lligats i el traspàs de negoci del nostre patrocinador principal Berguedà Nàutic ens han acabat de fer prendre aquesta decisió.

A tots els que ens heu ajudat i col·laborat aquests anys us volem donar mil gràcies: col·laboradors, piragües, barques, treballadors de la presa, protecció civil, voluntaris etc…, : sense vosaltres la Travessia no hagués arribat tant lluny. GRÀCIES. Volem fer menció molt i molt especial a unes persones que sense elles no hagués estat possible la Travessia: la Rosa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà pel seu recolzament, implicació i professionalitat, pel Vicenç i Sergi de Berguedà Nàutic pel seu magnífic marcatge cada edició i per les seves piragües i barques que ens donaven seguretat a la prova, sempre amb senzillesa i bon humor. I pel Rafi, de CSI Timing que des de la primera edició ha estat a peu d’aigua prenent el temps als participants. A tots quatre GRÀCIES DE TOT COR. I finalment i el més important d’una prova esportiva: els participants!.

Vam començar la primera edició amb dotze persones i hem arribat a ser més de 200 en alguna edició, estabilitzant-se la prova ja fa molts anys entre 150 i 200. Però més enllà dels números, deixem d’organitzar la Travessia de la Baells molt contents ja que valorem que hem aconseguit un dels primers objectius de la Travessia: donar a conèixer la Baells als autòctons i als forasters com un espai natural privilegiat per pràctica de la natació en aigües obertes. Penseu tots que no quedeu orfes i que actualment la Baells disposa d’una Via Brava abalisada tot l’any on s’hi pot nedar amb tota seguretat. A totes i tots , de nou, moltes gràcies per la vostra confiança i esperem trobar-vos fent braçades.

Club Triatló Berga Travessia de la Baells

Comentaris