Múixing

Magda Ramos, del CEB, es converteix en la primera dona de l’Estat en acabar una cursa de múixing de llarga distància

Magda Ramos, del CEB, es converteix en la primera dona de l’Estat en acabar una cursa de múixing de llarga distància
Moment de la prova, des dels ulls de la Magda. CEB (FACEBOOK)

Magda Ramos, sòcia del Club Esquí Berguedà, va quedar 33a a la Femundlopet 2020 de 450km, una cursa de llarga distància de múixing, assolint l’ambiciós objectiu marcat que s’havia marcat per aquesta temporada. La Femundopet és una cursa anual de trineus per gossos de llarga distància que aquest any es va celebrar el 31 de gener. La cursa comença a la històrica ciutat minera de Røros, que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Mai abans cap dona havia participat en aquesta cursa a causa de la duresa de la prova, ja que transcorre per paisatges de muntanya i la climatologia no sol acompanyar.  A partir del quart tram (Sovollen-Orkelbogen) de 112 km, la climatologia va provocar problemes a diferents equips, les fortes ventades de 17-19 m/s van causar l’abandonament de força competidors.

L’equip del CEB assegura estar “molt orgullós de tot el treball realitzat, tant de la pretemporada al Pirineu com els entrenaments a Noruega i el resultat de la prova”. La Magda ha fet doblement història, és la primera dona catalana i espanyola que participa i acaba aquesta cursa de 450 km. La Magda va passar per la línia de meta en 14 hores 02 minuts i 15 segons.

Club Esquí Berguedà Magda Ramos múixing

Comentaris