Atletisme

El Campionat Berguedà de Cros aterra diumenge a Graugés per acostar la disciplina a totes les edats

El Campionat Berguedà de Cros aterra diumenge a Graugés per acostar la disciplina a totes les edats

El Campionat Berguedà de Cros aterra a Graugés aquest diumenge. Serà la segona edició d’una iniciativa que proclamarà els millors atletes de cros de la comarca i que va camí de superar de llarg les inscripcions de l’edició de l’any passat, a la Pobla de Lillet. A hores d’ara ja s’han inscrit una quarantena d’adults i un centenar d’infants de totes les escoles de la comarca.

El campionat té l’objectiu de “potenciar l’esport a la comarca aprofitant que disposem d’un entorn natural i esportiu immillorable per practicar-lo”, tal com va explicar el conseller d’Esports, Abel Garcia, en roda de premsa, aquest dimecres. En la mateixa línia, Alfonso López, del JAB, va destacar que el certamen es disputarà en una zona ideal, Graugés, amb tota mena de serveis i comoditats per als participants.

En aquest darrer sentit, el regidor d’Esports d’Avià, Gerard Aran, va destacar que Graugés ja té la mida presa a això d’organitzar proves atlètiques. Ja s’hi va disputar una duatló i diverses proves de cros escolar. Aquesta vegada la prova absoluta comptarà amb la presència dels grans atletes de la comarca. Entre d’altres, hi seran Núria Cascante, vigent campiona comarcal, i Xavi Tomasa, un dels noms de referència en el món de l’atletisme dins i fora de la comarca. Tots dos coincideixen que el cros és “ideal per guanyar força i preparar la temporada d’estiu d’atletisme”.

IMG-20200102-WA0001-1

La competició serà oberta a totes les categories i es proclamaran els campions en modalitat escolar, cadet/juvenil, sènior i veterà. Les inscripcions segueixen obertes al lloc web del Consell Esportiu del Berguedà. El lliurament de dorsals es farà el mateix dia de la cursa a les 9.30h, una hora per l’inici de les proves (10.30h). L’entrega de premis es farà a les 12.30 al mateix lloc de les proves, a Graugés.

En totes les curses hi haurà dues classificacions: la corresponent a la del cros d’Avià i una altra corresponent al campionat del Berguedà de cros. D’aquesta manera, totes aquelles persones que hagin nascut o estiguin empadronats a qualsevol municipi del Berguedà podran participar-hi.

Als tres primers/es classificats/des de cada categoria se’l premiarà amb un trofeu i s’atorgarà una medalla a tots els infants. A més, com a novetat d’aquesta segona edició, els 3 primers/es classificats/des de la categoria general de la cursa d’adults se’ls premiarà amb una compensació econòmica.

Campionat-Cros-Berguedà-2020-768x1086

Campionat Berguedà de Cros cros

Comentaris