Atletisme

La Sant Silvestre de Berga confia mantenir el miler d’inscrits en el seu 20è aniversari

La Sant Silvestre de Berga confia mantenir el miler d’inscrits en el seu 20è aniversari
D'esquerra a dreta: els regidors Roser Valverde i Isaac Santiago, amb els dos presidents del Club Atlètic des que es fa la Sant Silvestre, Joan Torrents i Julio Da Costa. MARC CANTURRI

Un dia que fa vint anys que es repeteix, on l’atletisme mostra la seva vessant familiar. La Sant Silvestre de Berga encara el seu 20è aniversari amb l’objectiu de mantenir el miler d’inscrits que atrau des de fa anys.

La cursa de 5 quilòmetres arrencarà, com cada any, a 2/4 de 7 de la tarda (18.30h), a les fonts del Vall, diumenge 31 de desembre. Abans, s’hauran disputat fins a 9 proves infantils, que arrencaran a les 5 de la tarda al mateix passeig de la Indústria. Com a novetat respecte altres anys, aquesta vegada la prova comptarà amb un discjòquei, TMalé, que animarà la tarda al passeig de la Indústria. Joan Torrents, president del Club Atlètic, organitzador de la cursa, ha explicat en roda de premsa que hi haurà animació en diferents punts durant tota la cursa.

Les inscripcions fa setmanes que es poden fer de manera anticipada, ja sigui presencialment o per internet. Els punts d’inscripció presencial són a La Samarreta, Intersport Serramartí i Ríos Running (Berga) i a Serra Esports (Gironella). Pel que fa a la recollida de dorsals, enguany l’organització els repartirà dilluns 30 a la tarda, de 5 a 9, i el mateix dimarts 31, matí i tarda, a l’Hotel d’Entitats.

El regidor d’Esports de Berga, Isaac Santiago, ha assegurat que la Sant Silvestre és “una cursa que ens agrada pel format que té, que la fa apta per a totes les edats i tots els nivells”. En la mateixa línia, l’expresident del Club Atlètic, Julio Da Costa, s’ha referit al “gran equip humà que hi ha darrere de la preparació de la cursa” i que es manté pràcticament intacte respecte els primers anys.

La campanya ‘Vull l’esport’ debuta per la Sant Silvestre

L’Ajuntament de Berga també aprofitarà la cursa de Sant Silvestre per presentar una nova campanya contra el sexisme. Es tracta d’una branca del ‘Vull la nit’ que fa mesos que es desplega en diferents esdeveniments de la ciutat. En aquest cas, la campanya es diu ‘Vull l’esport’ i posarà el seu focus d’atenció en el dia a dia dels clubs i esportistes per detectar problemàtiques i fomentar la conscienciació.

La regidora de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Roser Valverde, ha assegurat que “el punt fort de la campanya serà tot el que vingui durant el 2020, quan farem un treball important amb tots els clubs de la ciutat”. De moment, això sí, la imatge de la campanya ja es podrà començar a veure en la Sant Silvestre que tancarà el 2019 entre atletisme, germanor i disfresses.

VULLESPORT_COLOR_PANTALLA

Ajuntament de Berga Club Atlètic Berga Cursa de Sant Silvestre Isaac Santiago Joan Torrents Julio Da Costa Roser Valverde Sant Silvestre Sant Silvestre de Berga

Comentaris