Muntanya

Tres dels quatre convocats d’Espanya per als Jocs Olímpics de la Joventut són del Berguedà

Tres dels quatre convocats d’Espanya per als Jocs Olímpics de la Joventut són del Berguedà
Ares Torra, Ot Ferrer i Maria Costa, els candidats berguedans a medalla als JJOO de la Joventut. QUIM PONS

Els Mountain Runners del Berguedà són una referència formativa mundial, i un dels seus grans exponents és l’Escola d’Esquí de Muntanya. Aquest diumenge passat, a les 7 de la tarda, la sala gran de La General va acollir la presentació oficial de l’escola per a la temporada 2019/2020. El plat fort d’aquest any seran els Jocs Olímpics de la Joventut, a Lausana (Suïssa), on participaran tres productes de l’escola dels Mountain Runners: Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra.

Totes tres promeses són a la convocatòria de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per a les primeres olimpíades juvenils de la història. De fet, la convocatòria és de quatre esportistes, de manera que el Berguedà -i, en particular, els Mountain Runners- gairebé l’acapara tota.

La presentació de diumenge a La General va servir per presentar els tres aspirants a medalla als Jocs Olímpics i per confirmar el bon moment de la secció del club. “Apostem fermament per la formació i l’aprenentatge dels esports de muntanya des de la base”, explica l’entitat en un comunicat.

A més, durant l’acte també es va projectar la pel·lícula ‘Els Pirineus, una gran travessa amb esquís’, amb la presència de Joan Cardona, un dels protagonistes de l’aventura que va compartir l’experiència amb tots els assistents.

Escola d'esquí de muntanya MRB 2019 2020 - Foto Queral Gonfaus

L’Escola d’Esquí de Muntanya dels Mountain Runners per aquesta temporada. QUERALT GONFAUS

La història de la secció

L’Escola d’Esquí de Muntanya dels Mountain Runners del Berguedà va néixer l’any 2014, aprofitant l’idea de la ja existent Escola de Trail, pionera en la formació des de la base d’infants en la disciplina del trail running. L’objectiu principal, explica el club, és oferir una formació en skimo d’infants i joves de la comarca i rodalies, a fi de formar a joves amb l’acompanyament de tres tècnics especialitzats i amb la col·laboració e guies de muntanya i tècnics d’equí alpí o de fons.

Escola d'Esquí de Muntanya Esquí de muntanya Mountain Runners Mountain Runners del Berguedà

Comentaris