Bàsquet

El bàsquet inclusiu de Berga segueix creixent: aquest any l’equip participa en una lliga territorial a Girona

El bàsquet inclusiu de Berga segueix creixent: aquest any l’equip participa en una lliga territorial a Girona
L'equip del bàsquet inclusiu de Berga, a la trobada d'aquest cap de setmana a Figueres. CEDIDA

La secció del bàsquet inclusiu del Bàsquet Berga segueix creixent a passos de gegant. Aquesta temporada competirà en una lliga territorial a les comarques de Girona. La iniciativa, impulsada fa tres anys per Catalina Millán i Sergi Ruiz, dos alumnes de l’IES Guillem de Berguedà, permet gaudir del bàsquet a una trentena de persones en situació de dependència.

Aquest cap de setmana passat es va disputar la primera jornada de la lliga territorial. La trobada va ser a Figueres i l’equip del Bàsquet Berga s’hi va estrenar guanyant tots els partits. Malgrat tot, la filosofia de cada jornada de lliga marca que el resultat és el de menys.

El coordinador de la secció, Pere Sànchez, ha explicat a l’Aquí Berguedà que hi ha programades noves jornades a Girona, Salt o Banyoles, entre d’altres. La temporada passada la iniciativa estava plantejada com una sèrie de trobades mensuals, on els equips s’enfrontaven entre ells però no hi havia cap competició regular que les unís. El Bàsquet Berga ja va participar en una d’elles, malgrat que geogràficament sigui molt lluny de la resta d’equips. Aquest any l’organització ha optat per repetir les trobades però apuntant resultats i muntant una lliga regular. Al final de temporada, hi haurà entrega de premis per recompensar els esforços de tot l’any.

WhatsApp Image 2019-11-19 at 20.17.05

Una secció que no para de guanyar membres

El projecte del bàsquet inclusiu a Berga va néixer fa tres anys amb una quinzena de membres estables. Actualment, la secció ja s’enfila fins a la trentena i la majoria d’ells s’animen a competir.

Pere Sànchez ha explicat que ara mateix hi ha setze persones que entrenen dos cops per setmana amb l’objectiu de participar en les trobades a Girona. Són molts i això fa que s’hagin de repartir els minuts. Per això, el club ja treballa per intentar fer dos equips i que puguin participar tots dos a les trobades de lliga: “D’aquesta manera, els nens podrien gaudir-ne encara més, que és l’important”.

La secció de bàsquet inclusiu està formada per persones del Berguedà en situació de dependència. Els entrenaments són cada dimarts i cada dijous, de 6 a 7 de la tarda. Els jugadors que competeixen a les trobades a Girona entrenen tots dos dies; la resta, només dijous. Això sí, tant els que competeixen com els que no, frisen per l’entrenament durant tota la setmana. Qui els ho havia de dir.

WhatsApp Image 2019-11-19 at 20.17.03 (1)

WhatsApp Image 2019-11-19 at 20.17.01

Bàsquet Berga bàsquet inclusiu

Comentaris