Muntanya

Alba Xandri, la primera gran alegria pel Berguedà a l’Ultra Pirineu 2019

Alba Xandri, la primera gran alegria pel Berguedà a l’Ultra Pirineu 2019
Alba Xandri, poc després de creuar la línia d'arribada de la Nit Pirineu. SALOMONULTRAPIRINEU

La primera, al front. El Berguedà no ha tardat a fer palès el seu talent en curses de muntanya a l’Ultra Pirineu. La berguedana Alba Xandri s’ha proclamat campiona de la Nit Pirineu, la vertical que enceta el cap de setmana de proves a les muntanyes del Berguedà i la Cerdanya.

Xandri va creuar la línia d’arribada amb més de tres minuts de marge respecte la segona dona, Beatriz Sánchez. La berguedana va fer un temps de 47 minuts i 3 segons. L’altra gran notícia per a la comarca en clau femenina va ser la quarta posició de Berta Guitart, dels Mountain Runners del Berguedà, que a banda va ser la segona classificada en categoria promesa.

En homes, el millor classificat de la comarca va ser Ot Ferrer, que va ser 10è, amb una marca de 40 minuts i 42 segons. El vencedor de la prova va ser Marc Pinsach, per davant d’Albert Pérez i Fleury Roux. Pinsach va pujar a l’esglaó més alt del podi després de completar la prova en 37 minuts i 36 segons, imposant-se a Pérez per només dos segons.

Avui, dissabte, l’Ultra Pirineu continua amb la resta de proves. L’Ultra (94km) i la Sky (36km) surten de Bagà, i la Mitja Marató (19km) i la Trail (56km) es concentren a Bellver.

alba xandri Nit Pirineu Ultra Pirineu

Comentaris