Muntanya

La Salomon Ultra Pirineu toca sostre: dels 270 inscrits del 2009 als prop de 4.000 que espera aquest octubre

La Salomon Ultra Pirineu toca sostre: dels 270 inscrits del 2009 als prop de 4.000 que espera aquest octubre
Gerard Morales i Jordi Gamito, dos dels favorits l'any passat, se saluden a la sortida de l'Ultra Pirineu. ALEIX CAMPRUBÍ

La Salomon Ultra Pirineu tindrà més inscrits que mai. La prova no ha parat de créixer des que va començar, l’any 2009, i aquest octubre atraurà prop de 4.000 corredors al parc natural del Cadí-Moixeró. Institucions i organització han presentat la prova aquest dimecres al Palau dels Barons de Pinós de Bagà.

La cursa tindrà un impacte al territori d’uns 6 milions d’euros, segons estima el Consell Comarcal. Portarà diverses curses al Berguedà i la Cerdanya entre el 4 i el 6 d’octubre i, fins i tot, n’estrenarà una: la Sky Pirineu. De fet, aquesta modalitat serà retransmesa en directe per TV3, la televisió pública catalana, durant el matí de dissabte, dia, 5, i comptarà amb un miler d’inscrits.

La Sky Pirineu, a més, acosta una sortida i arribada més a Bagà, que també viurà el minut 0 i el final de la prova estrella del cap de setmana, la Ultra Pirineu de 94km. Aquesta nova prova farà que l’esdeveniment guanyi més d’un miler de participants i esmicoli l’estabilitat dels últims anys, quan s’ha mantingut estable en els 2.200 participants, excepte l’any passat que es va enfilar fins als 2.800 amb l’estrena de la Mitja Pirineu.

Les institucions s’hi bolquen

La presentació de la cursa ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Josep Lara, el president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, l’alcalde de Bagà, Joan Oña, i el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia. Tots ells s’han desfet en elogis davant l’organització i li han agraït que segueixi apostant un any més per la zona.

A més, en el seu respectiu àmbit d’actuació, cadascú hi posarà el seu gra de sorra. L’Ajuntament de Bagà habilitarà fins a 1.000 places d’aparcament al municipi durant el cap de setmana de curses, un heliport, 5.000 serveis de dutxes escalfats amb biomassa i diversos punts de recollida selectiva d’acord amb el sistema porta a porta que s’ha implantat a la comarca.

El Consell Comarcal coordinarà línies d’autobusos per moure’s d’un punt a l’altre durant la cursa. Hi haurà expedicions fins a la Molina per poder arribar a Niu d’Àliga, així com també de Bagà a Bellver i de Bagà a Gósol. De fet, el municipi gosolà és una de les grans apostes del Consell, que també hi ha col·locat una xaranga d’animació i una zona de concerts.

I des de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall ha destacat la campanya de comunicació que s’ha fet per promoure la cursa i la repercussió mediàtica que tindrà. A més, Vall ha recalcat que l’Ultra Pirineu funciona a la perfecció per atraure turisme i, prova d’això, és que l’ocupació a la comarca està gairebé al 100% aquell cap de setmana.

Abel Garcia Agència de Desenvolupament del Berguedà Consell Comarcal del Berguedà David Prieto Josep Lara Lluís Vall Ultra Pirineu

Comentaris