Muntanya

TV3 retransmetrà en directe la nova prova de 36km de l’Ultra Pirineu

TV3 retransmetrà en directe la nova prova de 36km de l’Ultra Pirineu
Zaid Ait Malek, en una edició passada de l'Ultra Pirineu. ALEIX CAMPRUBÍ

La nova prova de l’Ultra Pirineu es podrà seguir en directe per TV3. La televisió pública catalana oferirà un programa especial de 10 a 14h, dissabte 5 d’octubre, per retransmetre en viu la Sky Pirineu, la modalitat de 36km que aquest any estrena l’antiga Cavalls del Vent.

La Sky Pirineu té la sortida i l’arribada a Bagà: s’enfila fins a Niu d’Àliga passant per Rebost, i torna cap al municipi berguedà pels refugis Sant Jordi i Vents del Cadí. En total, 36 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.600 metres. La prova, a més, puntuarà per la Copa del Món de Skyrunning i serà l’última cita de les Golden Trail National Series. Per això, comptarà amb atletes de renom mundial com el lleonès Pablo Villa, la noruega Yngvild Kaspersen, la britànica Holly Page, la catalana Gisela Carrión, el suís Rémi Bonnet, el noruec Stian Angermund-Vik o l’italià Marco de Gasperi.

L’emissió de TV3 començarà a les 10 del matí, quan els primers classificats s’estima que estiguin iniciant els últims metres de l’ascens a Niu d’Àliga. La prova arrencarà a les 9 del matí a la plaça Porxada de Bagà i es preveu que el guanyador arribi a la plaça Catalunya de Bagà passades les 12 del migdia. Ara bé, l’emissió per televisió no acabarà fins les 2. Mentre duri, es preveu que a la Cerdanya s’estiguin disputant la Trail de 56km i la Mitja de 19km, totes dues amb sortida i arribada a Bellver. També estarà en marxa l’Ultra Pirineu de 94km pel parc natural del Cadí-Moixeró, que arrencarà a la plaça Porxada de Bagà a 2/4 de 6 del matí amb l’objectiu que el guanyador arribi a Bagà sobre les 4 de la tarda.

El director de la cursa, David Prieto, assegura que l’emissió de la Sky Pirineu és “un repte molt important que s’encara amb molta il·lusió”. A més, ha afegit que el fet que una cadena pública aposti per emetre la Sky Pirineu “demostra el gran salt que ha fet aquest esport en els últims anys“. Per tot plegat, Prieto confia que “l’audiència gaudirà molt de l’espectacle i de veure els millors runners del món competint en un dels paratges més bonics del país”.

La retransmissió estarà liderada pels periodistes Marc Negre i Josep Maria Puig, acompanyats de l’anàlisi tècnic del corredor de muntanya Marc Pinsach. També es podrà seguir per la web de TV3 i amb l’etiqueta #UltraPirineuTV3 a les xarxes socials.

Curses de muntanya Sky Pirineu TV3 Ultra Pirineu

Comentaris