Handbol

L’Handbol Berga estableix un protocol d’actuació davant casos de violència sexual

L’Handbol Berga estableix un protocol d’actuació davant casos de violència sexual

Pas endavant de l’Handbol Berga per combatre el sexisme. El club ha establert un protocol d’actuació per combatre o prevenir casos de violència sexual durant la pràctica esportiva dels seus jugadors o jugadores. El document, d’unes cinc pàgines, marca el procediment a seguir en cas que se’n detecti un cas, però també les accions a implementar per prevenir-lo amb antelació i, per tant, evitar-lo. Amb el protocol, el club vol prevenir i combatre la violència, però també promoure un context social de rebuig davant aquest tipus d’accions.

Per això, la part més extensa del protocol té a veure amb la prevenció i no pas amb l’actuació. D’entrada, el club es compromet a vetllar per un espai favorable de diàleg entre esportistes i tècnics. El protocol també fixa que les xerrades individuals entre adults i menors durant els entrenaments seran a peu de pista, a la vista dels companys. Pel que fa als vestuaris, sempre que es pugui se separaran homes i dones, així com també adults de menors. Finalment, a la grada, el protocol marca que els membres del club “reaccionaran immediatament” davant insults o actituds masclistes: o bé aturant-les o bé avisant als cossos de seguretat en cas d’agressions, abusos o altres conductes greus.

El nou protocol també recorda que implementar aquest context de rebuig i prevenció és sempre responsabilitat de les persones adultes i no pas dels menors.

A banda, l’Handbol Berga es compromet a promoure entorns lliures de sexisme i violència, condemnar de manera pública i rotunda qualsevol acció violenta o sexista, treballar coordinadament amb altres col·lectius compromesos amb els mateixos valors, fer difusió d’aquests valors durant els partits i actes que organitzi el club, sumar-se a campanyes en aquesta línia i personar-se judicialment en cas de produir-se una agressió en el si del club.

handbol berga protocol d'actuació violència sexual

Comentaris