Ciclisme

La Retrotrobada convertirà el carrer Major en un circuit de contrarellotge ciclista

La Retrotrobada convertirà el carrer Major en un circuit de contrarellotge ciclista
Els organitzadors de la Retrotrobada l'han presentat aquest dijous a El Forn Intramuralla. MARC CANTURRI

La Retrotrobada torna el proper dissabte 14 de setembre. Després de dos anys d’absència, la cita de les bicicletes clàssiques reviu a Berga i ho fa carregada de novetats. La més destacada és la Portal Attack!, una contrarellotge per eliminatòries que transcorrerà pel carrer Major i rodalies. A banda, hi haurà la clàssica marxa cicloturista al matí, un dinar al local dels Castellers de Berga i una altra gran novetat: el Classic Bike Festival!, que omplirà el carrer Major d’estands, exposicions i animació relacionats amb el món del ciclisme.

La marxa matinal

És el plat més clàssic de la Retrotrobada. Els inscrits podran recollir dorsals el dia abans, divendres 13, de 6 a 8 de la tarda, al vestíbul del Cine Catalunya. Més tard, a les 20.30h, a El Forn Intramuralla, l’Alba Xandri i el Ricard Calmet explicaran la seva experiència de 5.000km en bicicleta, resseguint les Rocalloses.

L’endemà, dissabte, es començaran a entregar més dorsals a 2/4 de 7 del matí al Pavelló de Suècia, des d’on sortirà la marxa a les 9. El recorregut consisteix en resseguir la via verda del Llobregat, des de Pedret fins a Graugés, enllaçar fins a Casserres (on es pararà a esmorzar) i rematar la ruta cap a l’Espunyola i Avià per tornar al Pavelló de Suècia.

Per a aquesta prova és indispensable portar casc i pedalar una bicicleta d’abans de 1987: d’acer, amb el canvi al quadre, pedals de clip i cablejat exterior. La indumentària també serà necessària per a la Portal Attack! del vespre.

Acabada la marxa, hi haurà un dinar al Cine Catalunya, amb l’animació de l’historiador Sergi Serra, que farà un concurs retrociclista.

Tarda de bipolaritat al carrer Major

La tarda començarà amb el Classic Bike Festival!, una fira per tot el carrer Major que ocuparà les places de diverses activitats. Hi haurà música per part de punxadiscs, exposicions, parades, animació… Tot això, fins a 2/4 de 9 del vespre.

Aleshores, el carrer Major donarà la volta com un mitjó i es convertirà en un circuït de contrarellotge. La Portal Attack! començarà a la plaça de Sant Joan i consistirà en un circuit pel barri vell que acabarà al portal de Santa Magdalena. Els participants sortiran en grups de 4 i només passaran de ronda els que arribin abans al portal.

Ara bé, per participar, caldrà calçar una bici clàssica. “Les bicis d’abans, no són com les d’ara. No guanyarà el més ràpid, sinó el més hàbil i intel·ligent”, recalca el director de l’esdeveniment, Oriol Rego. La Portal Attack! es preveu acabar abans de la mitja nit.

La Retrotrobada és una iniciativa del Club Esquí Berguedà, amb la col·laboració de diverses entitats de la comarca.

CEB Retrotrobada

Comentaris