CE Berga

El CE Berga es proclama campió de la Copa Cor de Catalunya

El CE Berga es proclama campió de la Copa Cor de Catalunya

El primer equip del Club Esportiu Berga ha guanyat aquest cap de setmana la Copa Cor de Catalunya, organitzada pel FC Joanenc per tercer any consecutiu i que enfronta sis dels millors equips de la Catalunya central. En aquesta edició, a banda del Berga i l’equip amfitrió, el Joanenc (Bages), també hi han participat l’Atlètic Gironella (Berguedà), el San Mauro i el Calaf (Anoia), i el Solsona (Solsonès).

Durant tota la setmana, els sis equips participants han disputat partits al municipal de Sant Joan de Vilatorrada, la seu del torneig. D’entrada van quedar agrupats en dos grups de tres: d’una banda, Berga, San Mauro i Calaf; i per l’altra, el Gironella, el Solsona i el Joanenc. Els dos campions de cada grup van ser el Berga i el Joanenc, que es van enfrontar a la final diumenge, en la cloenda del torneig. El partit va acabar amb empat a dos i el campió es va haver de decidir als penals. Els amfitrions en van fallar dos i el Berga, només un, de manera que va poder alçar la copa.

El berguedà Dani Peralta va ser reconegut com el millor porter del torneig.

Una fase de grups molt igualada

El Berga partia com un dels favorits per ser campió, però va haver de suar per alçar el trofeu. En la seva estrena, dilluns contra el San Mauro, va empatar a 1 però es va imposar per penals. Dimecres es va enfrontar al Calaf, però en aquest cas la victòria va ser molt més plàcida (3-0). El sis de sis va certificar el bitllet per a la final.

A l’altre grup, el Gironella es va quedar a les portes: els de Xavi Díaz van perdre el partit inaugural de la copa contra el Joanenc per un ajustat 1 a 0. Dijous, els gironellencs van superar el Solsona per 2 a 0 però ja no tenien opcions d’accedir a la final, ja que el Joanenc havia fet els deures dimarts, guanyant els solsonins pel mateix resultat (2-0).

Campionat per bufar 106 espelmes

El Berga es va proclamar campió de la Copa Cor de Catalunya el mateix dia que celebrava el seu 106è aniversari. Hores abans de la final, el club va recordar l’efemèride a les xarxes socials.

Atlètic Gironella CE Berga Copa Cor de Catalunya joanenc

Comentaris