Patins

Jubilació sobre rodes

Jubilació sobre rodes

ELS ANYS NO PESEN per al berguedà Lluís Travé. En té 63 i ha aprofitat el temps que li ha donat la jubilació per tornar al Berguedà i fer allò que més li agrada: competir.

Va començar fent atletisme i curses d’obstacles però, amb els anys, el seu cos ho va notar i els metges li van recomanar que deixés de competir. Des de fa uns cinc anys, s’ha passat al món dels patins i li va bé: va guanyar la Barcelona Roller Marató en Master +60.

Entrenaments precaris a Cal Rosal

“Entrenaré fins el dia que un cotxe se m’endugui per davant”, diu. Va tornar al Berguedà després d’anys treballant al Vallès perquè volia tranquil·litat. Considera que és una zona única per fer esport però hi ha un dèficit d’infraestructures. Fa patinatge de velocitat i nòrdic i, a l’hivern, esquí de fons. Però el que el va portar a la Barcelona Roller Marató van ser els patins de velocitat, malgrat que per entrenar s’hagi de jugar la vida. Es prepara per competir a la recta entre Cal Rosal i Gironella. “Els cotxes em passen a tot gas, a metre i mig, però és entrenar allà o no entrenar”, explica. Els agents de seguretat li donen la raó: malgrat anar sobre patins, ell és un vianant i pot circular pel voral. Però molts conductors no ho saben i alguns l’increpen.

Al·legació al projecte de Vies Blaves El Lluís constata que la recta de Cal Rosal té
prou espai al costat com per fer-hi un carril bici d’anada i tornada d’entre 3 i 4 quilòmetres. Aquest carril s’enllaçaria amb la via verda del Llobregat (Berga-Pedret-Cal Rosal) i obriria un ventall de possibilitats per desplaçar-se de Berga a Gironella. El carril bici aprofitaria l’espai de l’antiga via del Carrilet. Hi creu fermament i ha convençut l’Ajuntament d’Olvan perquè presenti al·legacions al projecte Vies Blaves. “Hi ha 60 milions de pressupost i és absurd que no es destini res a un projecte que hi encaixa tant”, lamenta.

Porta oberta a la formació

El Lluís ha estat vinculat al Club Esquí Berguedà durant molts anys com a formador.
Ara no hi és, però la jubilació l’empeny a tornar a donar classes. Assegura que, passat l’estiu en farà de gratuïtes a aquells nens interessats en iniciar-se en el món dels patins: “Només per donar-ho a conèixer. Si els agrada i s’hi volen dedicar, ja en parlarem”.

Comentaris