Escalada

El berguedà Àlex Hernández trenca el seu sostre escalant un 9a

El berguedà Àlex Hernández trenca el seu sostre escalant un 9a
L'escalador berguedà en el seu ascens a Selecció Natural. LLUCIÀ HERNÁNDEZ

El berguedà Àlex Hernández segueix fent passos de gegants com a escalador. El jove de 21 anys ha aconseguit encadenar el Selecció Natural de la Cova Gran de Santa Linya, a la Noguera, de categoria 9a (sobre un màxim de 9b+), una de les graduacions de dificultat més altes.

Amb la fita del passat dimarts, l’esportista berguedà es va convertir en el 53è escalador de l’estat espanyol en realitzar un 9a, el 5è que ho ha fet enguany. La via Selecció Natural és una de les més conegudes de Santa Linya, i suma més d’una vintena de repeticions, essent la 9a més transitada de la cova noguerenca. L’ascensió requereix molta resistència, en haver de superar 35 metres de recorregut, especialment amb moviments llargs de gran ambergadura i amb un parell de moviments difícils a bloc a la secció inferior, com recull el portal WOGU Climbing.

D’aquesta manera, Hernández segueix fent-se un lloc al món de l’escalada. Amb tan sols 14 anys, el berguedà va aconseguir el seu primer 8c, i amb 15 es va estrenar amb un 8c+, en ambdós casos en encadenaments d’Oliana. Aquest 2019, el de Berga ja havia refermat el seu bon moment de forma, encadenant dos 8c+, el de Joe Blau al gener i Blanquita a l’abril, en les dues ocasions també a la zona olianesa.

Alex Hernández CEB Escalada

Comentaris