Muntanya

Els cinc motius que fan que la Berga Trail 2019 sigui imprescindible de córrer

Els cinc motius que fan que la Berga Trail 2019 sigui imprescindible de córrer
El berguedà Marc Vilà, creuant la línia d'arribada de la Berga Trail, en edicions passades. ALEIX CAMPRUBÍ

La Berga Trail 2019 és a tocar. La prova per excel·lència dels Mountain Runners del Berguedà arriba aquest de setmana, i ho fa carregada de novetats. Serà una edició singular, on l’organització vol que qualsevol corredor se senti còmode i trobi la seva disciplina.

Les proves per a adults es disputaran aquest dissabte, 8 de juny, amb sortides i arribades a la plaça Cim d’Estela de Berga. L’endemà, diumenge 9, es disputaran les proves infantils al pla de Corbera (Castellar del Riu).

Entre Rivals et ressenya els principals arguments que fan d’aquesta edició un esdeveniment únic i imprescindible de viure.

La marató, de 42 quilòmetres, es pot fer per equips de tres

És una de les grans novetats d’aquest any. La prova gran del cap de setmana, la marató de muntanya de 42 quilòmetres es podrà fer individualment o per equips de tres persones. En cas de triar la segona opció, cada integrant farà un tram del recorregut: el primer participant farà el tram entre Berga i els Rasos de Peguera, de pujada (12,8km); després, passarà el relleu a un company d’equip, que farà el tram Rasos-Ensija-Rasos (17km); i el darrer corredor rematarà la feina fent el tram de baixada entre els Rasos i Berga (13,2km).

Ambient immillorable a Berga, amb el mercat setmanal a la vora

Aquest any la prova canvia de dia: de diumenge a dissabte. És una tendència que ja s’està seguint en moltes proves del calendari de curses de muntanya a Europa i la Berga Trail no en serà una excepció. A més, el canvi a dissabte farà que hi hagi més ambient que mai a la zona de les arribades, al passeig de la Indústria, on també hi haurà mercat setmanal.

De fet, tant les sortides com les arribades es traslladen a la plaça Cim d’Estela (Cal Carreras), a la vora del Vall, per permetre als paradistes del dissabte fer mercat. La combinació és sinònim d’èxit.

Per si això fos poc, la Berga Trail 2019 servirà per consolidar un dels nous productes d’aquesta temporada d’Entre Rivals: +Entre Rivals. Marc Canturri serà la veu de la cursa, Aleix Camprubí captarà els millors moments amb la càmera penjada al coll i Toni Malé posarà ritme a les sortides i les arribades amb la millor selecció musical.

Una de les proves més dures de l’Estat

La Berga Trail és una de les proves més prestigioses de la comarca i, per a molts, també de l’Estat. De fet, són molts els experts que diuen que la prova dels Mountain Runners és una de les maratons de muntanya més dures de l’Estat. Diversos webs especialitzats la situen en el top-10 de maratons d’Espanya per la duresa del seu recorregut. No t’hi atreveixes?

Proves més curtes, ideals per a corredors que s’estan iniciant en el món de les curses de muntanya

Els Mountain Runners seguiran oferint la possibilitat de competir en distàncies més curtes a aquells que descartin els 42 quilòmetres de marató. En aquest sentit, el que fins ara era la Mitja Marató passa a ser l’Sky Race, de 25 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu; també hi ha canvi de nomenclatura a la prova petita, la Mini, que passa a dir-se Express (14km i 1.000 metres de desnivell positiu). No hi ha excusa per sortir a córrer aquest dissabte.

La millor opció per conèixer els paratges de muntanya del Berguedà

Els circuits de la Berga Trail són dissenyats per gent de la comarca que coneix la zona com ningú. Tant pels de casa com pels de fora, córrer la Berga Trail és una oportunitat immillorable per conèixer els camins de bosc més encantadors de la comarca. Competir és increïble però fer-ho en un marc natural com aquest, no té preu.

Les inscripcions encara estan obertes però es tancaran aquest mateix dimecres a les 23.59h. A hores d’ara ja hi ha més de 500 inscrits entre totes les categories.

No perdis temps i apunta’t-hi abans que se’t passi l’hora! Les inscripcions, AQUÍ.

Berga Trail Curses de muntanya muntanya

Comentaris

  • Anibal

    Bueno ahí estaremos disfrutando de esta gran cursa