Muntanya

Ivan Camps i Clàudia Sabata brillen en una Berga-Rasos-Berga de relleu generacional

Ivan Camps i Clàudia Sabata brillen en una Berga-Rasos-Berga de relleu generacional
El podi de la BRB 2019. CEDIDA

Ivan Camps i Clàudia Sabata van ser els vencedors de la Berga-Rasos-Berga 2019. Els atletes de Berga van completar el recorregut de 26 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell abans que ningú.

Camps va creuar la línia d’arribada amb un temps de 2 hores i 24 minuts, a poc més d’un minut del temps rècord de la prova. Sabata va guanyar en categoria femenina amb una marca de 2 hores i 47 minuts, la qual cosa suposa el rècord històric de la prova.

El podi masculí va ser completat per al també berguedà Xavi Tomasa, que sortia de la seva zona de confort i va quedar-se a només 4 minuts de tot un expert en el món de les curses de muntanya com és Ivan Camps. I el tercer classificat va ser Jordi Roy, amb 2 hores i 31 minuts com a marca.

En noies, Núria Santmiquel va ser segona, completant el recorregut en 3 hores i 4 minuts i Judit Franch, tercera, en 3 hores i 16 minuts.

Aquest any  i com una de les novetats, els guanyadors s’han endut premis en metàl·lic i un pernil (per al primer participant en baixar-lo de Queralt a Berga, en aquest cas Riki Hierro), gràcies al creixement de patrocinadors i col·laboradors a la BRB. La sostenibilitat ha estat una de les altres novetats, eliminant el plàstic en tots els avituallaments. També s’ha inclòs un dinar que ha tingut en compte noves necessitats alimentàries com els aliments sense gluten.  I als Rasos de Peguera, la música feia ambient entre els que hi anaven arribant.

El Club Esquí Berguedà tanca amb satisfacció una edició marcada pel relleu generacional, que ha mobilitzat centenars de persones, entre organització i participants, amb novetats ben rebudes pels participants.

BRB BRB 2019

Comentaris