Muntanya

Alba Xandri i Martina Gonfaus, segona i tercera al Campionat de Catalunya de Verticals, a la Nou

Alba Xandri i Martina Gonfaus, segona i tercera al Campionat de Catalunya de Verticals, a la Nou
Martina Gonfaus, de només 14 anys, ha superat algunes de les favorites per pujar al podi. PAU AGUILERA

Bon paper berguedà al campionat de Catalunya de Curses Verticals, disputat aquest cap de setmana a Sobrepuny, a la Nou de Berguedà. Alba Xandri s’hi ha proclamat subcampiona i Martina Gonfaus ha estat tercera, totes dues per darrere de la nova campiona catalana, Gisela Carrión. En categoria masculina, el vencedor ha estat Pere Rullan. La berguedana Clàudia Sabata ha estat la gran absent a la prova.

Xandri ha tirat d’experiència i del coneixement de la pujada al Sobrepuny i tot i estar gairebé mig any sense tocar les curses per muntanya, ha fet bona la dita d’ “on hi ha hagut foc, sempre hi queda caliu”. A l’altre extrem hi trobem a la petita de la nissaga Gonfaus. La de Gironella, amb només 14 anys, en fa quinze al setembre, s’ha convertit en l’esportista més jove en pujar al pòdium d’un Campionat de Catalunya de Curses Verticals. Martina Gonfaus ha rebut la felicitació de Carrión i Xandri només creuar la meta davant la perplexitat de la majoria dels que seguien l’arribada des del cim del Sobrepuny.

21

La berguedana ha superat a les altres favorites com Sílvia Zuñiga (CE Pontsicà), guanyadora al Sobrepuny fa dues edicions, quarta en aquesta ocasió, Núria Santmiquel (Vermut Team), la seva germana Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Roser Español (UE Urgellenca), Jana Aguilar (CE Calldetenes) o Erola Bisquert (UE VIC) entre les que han tancat el top ten absolut de la cursa.

En categoria masculina tampoc hi ha hagut sorpresa i Pere Rullan, amb un temps de 32’38”, ha fregat el rècord de la prova tot i la neu que s’han trobat els corredors a l’ascensió al sobrepuny. Rullan ha arribat satisfet de com s’ha trobat a la cursa i ha mostrat la bona connexió amb el  traçat que ha qualificat d’excel·lent per poder preparar la temporada de verticals.

A Rullan l’han acompanyat al pòdium dos joves valors com Arnau Cases ( Espot Esquí Club Valls d’Aneu) i Isaac Barti (CE Olot) que han protagonitzat un esprint final espectacular pel segon i tercer lloc.

Cases ha superat a Barti just a la línia d’arribada en un darrer tram de pujada molt malmès i amb la neu tova que havia caigut durant bona part del matí i de la nit anterior. El frec a frec entre Cases i Barti se l’ha mirat pendent Pere Rullan, que havia arribat feia més d’un minut. Només un segon ha separat a Arnau Cases i a Isaac Barti a la meta del Sobrepuny situada a 1.656 m.

sobrepuny

Comentaris