Atletisme

Xavi Tomasa, Anna Garcia, Carles Gómez i Jone Zabaleta guanyen els 5 i 10km urbans de Berga

Xavi Tomasa, Anna Garcia, Carles Gómez i Jone Zabaleta guanyen els 5 i 10km urbans de Berga
Xavi Tomasa, en el moment de creuar la línia d'arribada. ALEIX CAMPRUBÍ

Protagonisme local en els 5 i 10km urbans de Berga. Dos dels quatre guanyadors de la setena edició de la prova -que es va disputar aquest diumenge- són del Berguedà. Es tracta dels vencedors de la prova gran del matí, la de 10km: el berguedà Xavi Tomasa va fer bons els pronòstics i es va adjudicar la cursa després d’una sèrie d’edicions ocupant llocs de podi; i l’avianesa Anna Garcia va revalidar la victòria que ja va aconseguir l’any passat en la mateixa prova. En els 5km, nivell espectacular, victòries de Carles Gómez i Jone Zabaleta, i rècord històric de l’atleta basca.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 17.00.48

Durant tot el matí de diumenge, la carretera de Solsona, en el seu pas pel costat del parc dels Soldats, va ser l’epicentre atlètic de la comarca. Des de les 10h hi van haver les curses de promoció, adreçades a infants des de la categoria cadet fins a menors de 5 anys. En aquestes curses el JAB -principal organitzador de la prova- va comptar amb la participació de prop de 200 nens i va repartir prop de mig centenar de premis.

Més tard, a les 11, el plat fort del matí va començar. Gairebé 300 atletes van prendre la sortida dels 5 i els 10km urbans. En la prova petita, el nivell era alt i, prova d’això, és el ritme altíssim que els corredors capdavanters van imprimir des dels primers minuts de competició.

Al final, l’andorrà Carles Gómez va ser el més ràpid amb una marca de 15 minuts i 41 segons. L’atleta olímpic Pol Moya va ser segon i Raul Cejudo, tercer.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 17.00.49 (1)

I en categoria femenina, la gran notícia del matí: la basca Jone Zabaleta va trencar el rècord històric de la prova amb un tros de temps: 17 minuts i 10 segons. De fet, el nivell va ser tan bèstia que la segona classificada també va superar el rècord que imperava i la tercera es va quedar a segons de fer-ho. La cubana Dayane Huerta, que precisament era qui tenia el rècord amb 18 minuts i 4 segons, es va haver de conformar amb la segona plaça, malgrat la marca espectacular de 17 minuts i 35 segons. I la tercera plaça va ser per a la gran esperança local, Núria Cascante, que també va brillar amb un temps de 18 minuts i 22 segons.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 17.00.49

Al cap d’un quart d’hora van començar a arribar els atletes dels 10km. El primer va ser el favorit: Xavi Tomasa, que va creuar la línia d’arribada amb una marca de 33 minuts i 17 segons. El berguedà va protagonitzar una de les imatges del matí, creuant la meta amb el seu fill de pocs mesos agafat al coll. La segona posició va ser per a l’independent Darío Giménez (34 minuts i 28 segons), mentre que el tercer lloc va ser per un altre berguedà, Roger Camprubí, que va entrar a només 8 segons de Giménez.

En noies, l’avianesa Anna Garcia va repetir la victòria de l’any passat amb una marca de 41 minuts i 55 segons. Garcia també va composar un altre dels moments més emotius del matí, abraçant-se amb el seu fill, quan encara tenia la cinta de guanyadora entre les mans. La victòria de Garcia va ser incontestable: la segona classificada, Núria Turtos, va quedar-se a gairebé 4 minuts del triomf (45:10). Maria Àngels Lozano va ser tercera, amb una marca de 47 minuts i 41 segons.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 17.04.39

FOTOS. ALEIX CAMPRUBÍ

5 i 10km urbans 5 i 10km urbans de Berga Anna Garcia Carles Gómez JAB Jone Zabaleta Xavi Tomasa

Comentaris