CE Berga B, Montmajor FC

El Montmajor supera el Berga B i estreny la lluita pel tercer lloc (1-2)

El Montmajor supera el Berga B i estreny la lluita pel tercer lloc (1-2)
Pep Sabata va aturar un penal que podria haver canviat el desenllaç del partit a Berga. ALEIX CAMPRUBÍ

Triomf antològic del Montmajor al camp del Berga B. El club del Baix Berguedà es va endur per primer cop els tres punts del municipal berguedà en un duel en què els locals no van acabar de trobar en cap moment el joc que els ha portat a la part alta de la classificació. El Montmajor va ser superior a la primera meitat i se’n va anar al descans amb avantatge en el marcador (0-2). A la represa, el Berga va serrar les dents i es va dedicar a llançar pilotes a l’àrea rival per buscar el gol que el tornés a posar dins el partit. La diana, però, no va arribar fins al temps afegit i els de Jordi Casas es van endur els tres punts.

La primera meitat va ser clarament visitant. El Berga B va sortir amb ganes de jugar la pilota i construir possessions llargues des de darrere, però amb força espessor del mig del camp en endavant. El Montmajor, en canvi, va sortir ben col·locat en defensa i amb les idees molt clares a l’hora de jugar la pilota. En aquest escenari, l’equip taronja semblava més a prop del gol i al minut 20 va obtenir la recompensa: en una pilota filtrada a l’interior de l’àrea, Èric Fígols va provocar un penal que transformaria Jordi Cortizo. Al cap de pocs minuts, el mateix Èric Fígols va guanyar en velocitat la defensa berguedana i va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un fort xut amb la cama dreta.

Amb el 0 a 2 a l’electrònic, els nervis i la precipitació van créixer en el bàndol local, mentre el Montmajor seguia trobant forats a l’esquena de la defensa rival. En una d’aquestes ocasions, Sergi Sala va quedar-se molt a prop de fer el tercer. En el darrer tram de primera meitat, el tècnic local, Rubén Maya, va moure la banqueta i el Berga B va acostar-se a l’àrea rival en alguna ocasió sense èxit.

A la represa, el Montmajor va sortir decidit a conservar l’avantatge i el Berga convençut que podia remuntar. Així, els del Baix Berguedà van cedir descaradament la pilota al conjunt local i van dedicar-se a refusar les centrades a l’àrea que els arribaven. A més, l’equip visitant va gaudir d’algun contracop que podria haver suposat la sentència. El cas és que, a falta de 20 minuts pel final, el Berga va tenir una oportunitat d’or per retallar distàncies: un penal que Pep Sabata va aturar a Marc Ribera. La jugada va deixar tocat el conjunt local, que ho va seguir intentant però que va topar amb una defensa molt sòlida. En temps afegit, l’àrbitre va expulsar Iñaki Sánchez per doble amonestació i, en la jugada posterior, Pau Rubio va fer l’1 a 2 en aprofitar un refús a l’interior de l’àrea. No hi hauria temps per mes. Més info

Amb aquest resultat, el Berga segueix tercer, amb 46 punts, ja que l’Alt Berguedà també ha perdut, a Castellnou. Precisament els bagencs, segons, s’escapen a la classificació i ja són a 10 punts del tercer i el quart classificat. El Montmajor, en canvi, recupera la cinquena plaça i estreny una mica la lluita per la tercera plaça. Els del Baix Berguedà tenen 42 punts, però un partit pendent per disputat (contra el Sant Salvador de Cercs). La classificació sencera, AQUÍ.

I aquesta setmana el Berga B jugarà al camp del líder, el Navarcles, en el partit de la jornada. Els del Bages venen d’empatar a 5 al camp de l’Avià B. El Montmajor rep la Balconada, que ve d’empatar a 0 a casa contra el Casserres i és desena. +PROPERA JORNADA

Berga B derbi Futbol Montmajor Quarta Catalana set31

Comentaris