General

El Consell Comarcal patrocinarà tres esportistes d’elit perquè promoguin la marca “Berguedà, terra de futurs”

El Consell Comarcal patrocinarà tres esportistes d’elit perquè promoguin la marca “Berguedà, terra de futurs”
Clàudia Sabata, Franc Serra i Ivan Camps, amb el conseller Abel Garcia. CCBERGUEDÀ

Acord inèdit entre el Consell Comarcal del Berguedà i diversos esportistes de la comarca. L’ens patrocinarà Clàudia Sabata, Ivan Camps i Franc Serra a canvi que es converteixin en ambaixadors de la marca ‘Berguedà, terra de futurs‘. El conveni, que se signarà en les properes setmanes, marca que cada esportista rebrà 3.000 euros perquè promogui la marca comarcal arreu del món i dins la pròpia comarca.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha explicat a Entre Rivals que l’objectiu és “que tots tres esportistes portin el nom del Berguedà en totes les competicions on participin”. Ara bé, Garcia ha recalcat que Sabata, Camps i Serra poden ser “referents positius per als joves esportistes de casa” i, per això, el conveni també dicta que participaran en actes comarcals i en jornades sobre valors en el món de l’esport. Per exemple, Clàudia Sabata i Ivan Camps seran a jornada de portes obertes a l’estació de trail del Berguedà prevista per la propera setmana.

Amb tot, el conseller d’Esports ha reiterat que el conveni “és molt flexible i obert”, ja que confia molt en el ressò que hi donaran els tres esportistes: “No els demanem 100 hashtags per setmana. Són gent que ja ha col·laborat de manera altruista en altres actes de la comarca i sabem que ara que hi ha un conveni entremig no hi haurà cap problema”.

Un reclam d’anys

El Berguedà no havia signat mai cap patrocini similar a aquest amb esportistes internacionals. “El Marc Coma, la Núria Picas o el Pau Bartoló són gent que, en el seu moment, se’n podrien haver beneficiat, però aleshores no hi havia la predisposició que hi ha ara”, ha assenyalat Garcia.

El cas és que fa mesos que els actuals esportistes d’elit berguedans han alçat la veu. L’estiu passat, Clàudia Sabata explicava, després de ser proclamada per segona vegada ‘Millor esportista berguedana de l’any’, que hi ha zones del país on aquest tipus de patrocinis són habituals. En alguns punts, la injecció econòmica depenia dels resultats: com més amunt quedava l’esportista en una prova, més diners rebia per part de l’administració. “Hi ha gent que queda per sota meu a la classificació i rep diners del seu poble o comarca”, reivindicava Sabata.

Entre Rivals es va posar en contacte amb la gerència del Consell Comarcal del Berguedà per conèixer l’estat de la qüestió. El tema ja era a l’agenda del Consell, l’àrea d’Esports estava definint una forma legal de patrocini dels esportistes i els tràmits per materialitzar-la s’han allargat fins ara. Segons Garcia, “hem escollit Clàudia Sabata, Ivan Camps i Franc Serra en base a criteris objectius relacionats amb el rendiment i el ressò que tenen els seus resultats arreu del món”.

El conveni és per un any. El Consell Comarcal del Berguedà es renovarà aquest estiu, passades les eleccions municipals, i el promotor del patrocini, el conseller Garcia, reconeix que el seu futur és incert dins l’ens: “No sé on seré a partir d’aleshores”. Sigui com sigui, confia que “la línia es mantingui hi hagi qui hi hagi”. A més, el conveni no es compromet amb ningú passat aquest any, de manera que d’altres esportistes del Berguedà podrien entrar en l’acord de patrocini.

Abel Garcia clàudia sabata Consell Comarcal del Berguedà esport d'elit Franc Serra Ivan Camps

Comentaris