Atletisme

El cartell de luxe dels 5 i 10km urbans de Berga: Xavi Tomasa, Dayane Huerta, Jone Zabaleta, Pol Moya, Núria Cascante…

El cartell de luxe dels 5 i 10km urbans de Berga: Xavi Tomasa, Dayane Huerta, Jone Zabaleta, Pol Moya, Núria Cascante…
La cubana Dayane Huerta també serà a la línia de sortida: té el rècord dels 5km. ALEIX CAMPRUBÍ / ARXIU

Els 5 i 10km urbans de Berga tornaran a acollir alguns dels millors atletes del país. La cursa de primavera per excel·lència a la comarca comptarà amb una línia de sortida que reunirà grans atletes de la zona i noms importants en el panorama internacional. Com cada any tots ells podran escollir entre fer el recorregut de 5 quilòmetres (una volta a la ciutat) o bé el de 10 (dues voltes). El cartell és de luxe i les inscripcions encara estan obertes: ho estaran fins divendres a la nit. La prova serà diumenge al matí.

Prova llarga (10km)

Xavi Tomasa (CA Calatayud). Atleta de Berga que compta els caps de setmana per victòries. Ha fet grans marques i pòdiums en curses de renom estatal. És campió de Catalunya de Marató i subcampió dels 10km de Berga en l’edició del 2018. A la darrera Marató de Barcelona va fer marca personal, baixant de les dues hores i mitja.

Anna Garcia (JAB Berga). Actual campiona dels 10km urbans de Berga. També és subcampiona del Berguedà de cros. La seva gran actuació a la Marató de Barcelona fa que, a hores d’ara, ostenti la quarta millor marca catalana del 2018 en una marató.

Roger Camprubí (CA Berga). Segon classificat a la Sant Silvestre de Berga i guanyador de diferents curses a nivell català. Un dels noms berguedans que fa anys que ressona en el panorama atlètic català.

Pep Sansa (Andorra). Atleta andorrà destacat en la distància dels 3.000 metres obstacles. Va ser medallista als llocs dels petits estats d’Europa.

Prova curta (5km)

Jone Zabaleta (At. San Sebastián). Atleta basca. Subcampiona al campionat d’Euskadi de 800 metres; tercera al campionat d’Espanya de Cros Universitari; cinquena al campionat d’Espanya universitari als 1.500 metres. La seva millor marca en 800 metres és 2:13 i en 1.500m, 4:28.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.41.58

Pol Moya. Atleta olímpic. És especialista en 800 metres i va representar Espanya als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, l’any 2016. La seva millor marca en la modalitat és 1 minut i 48 segons. També és campió de Catalunya en pista de 800 metres en categoria promesa.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.43.23

Núria Cascante (JAB Berga). L’atleta berguedana del moment. També compta els caps de setmana per victòries. Vigent campiona dels 5km urbans de Berga i del campionat berguedà de cros. És un dels noms punters a nivell català.

Oumar Camara. Atleta africà, de Guinea-Conakry, actualment refugiat a Berga. És campió del seu país i ha sembrat diferents podis pel continent africà.

Dayane Huerta. Atleta Cubana afincada a Andorra. És l’actual campiona de Catalunya dels 800 i 1.500 metres en pista coberta. A més, ostenta el rècord de la prova dels 5km urbans de Berga.

Fes clic aquí per inscriure’t a la cursa

5 i 10km urbans Cursa cursa atlètica JAB Berga

Comentaris