Alt Berguedà, CE Berga B, Futbol

Un efectiu Berga B s’emporta el derbi contra l’Alt Berguedà (2-1)

Un efectiu Berga B s’emporta el derbi contra l’Alt Berguedà (2-1)
Salutacions entre jugadors abans de l'inici del partit. CE BERGA

El duel berguedà pel tercer i quart lloc s’ha decantat a favor del Berga B. El filial es va imposar aquest cap de setmana l’Alt Berguedà per 2 gols a 1, i ara ambdós conjunts empaten a la classificació, però amb els blanc i vermells amb l’average favorable. Tot i que els de negre van dominar més, especialment en la segona meitat, el filial es va saber defensar, controlar el partit i va ser més efectiu.

L’inici del partit va ser força igualat, amb molta intensitat a banda i banda i contundència defensiva per no fer cap concessió al rival. D’aquesta manera, hi va haver poques ocasions, com un tímid cop de cap de Lluís Boixader i una oportunitat per Gerard Puig, que no van trobar porteria. El Berga B va aprofitar una falta per servir de pressa, i avançar-se gràcies a una diana de Sergi Fernández que es van plantar sol a l’interior de l’àrea (21′). Poc després, l’àrbitre va anul·lar, per falta en atac, un gol a través d’una falta penjada de l’Alt Berguedà. El partit arriba al descans amb uns visitants collant més al rival, però el resultat d’1 a 0.

A la segona meitat, els visitants aconsegueixen dominar i tenir la possessió de la pilota, mentre els de la capital endarrereixen línies i opten per buscar contracops guanyant les esquenes de la defensa rival. Tot i que l’Alt Berguedà va anar tancant al Berga, va tenir poques ocasions, més enllà d’algun xut llunyà o alguna oportunitat a pilota aturada. Els locals van augmentar la diferència amb una falta penjada que Marc Ribera envia al fons de la xarxa des del segon pal, a porteria buida (59). Abocats a l’atac, els de negre van trobar la recompensa a través d’un gol d’Arnau Pons, rematant un córner (70′). Al tram final hi va haver alguna altra ocasió per barba, com un 1 contra 1 que atura el porter del Berga i una falta ben picada pels locals que atura el porter de l’Alt Berguedà, però el 2 a 1 no es va moure.

Amb aquest resultat, Berga B i Alt Berguedà empaten a la classificació a 45 punts, per bé que els blanc i vermells tenen l’average a favor. Els berguedans estan a 5 punts del Castellnou, segon, i a 8 del líder, el Navarcles. La classificació sencera, AQUÍ.

El filial prepara ara un altre derbi que el portarà a visitar el camp del Casserres, que amb 27 punts és novè a la taula. D’altra banda, els del nord de la comarca preparen la visita del filial de la Balconada, desè també amb 27 punts+ PROPERA JORNADA.

Alt Berguedà Berga Berga B CCR Alt Berguedà CE Berga CE BERGA B derbi derbi berguedà Quarta Catalana SET29

Comentaris