Atletisme

Tornen els 5 i 10km urbans de Berga, la cursa atlètica de primavera al Berguedà

Tornen els 5 i 10km urbans de Berga, la cursa atlètica de primavera al Berguedà
Xavi Tomasa, Toni Bernadó i José Izquierdo, en una edició de la prova. ALEIX CAMPRUBÍ

Arriben els 5 i 10km urbans de Berga. Ho fan més tard de l’habitual, perquè aquest any les dates de la cursa coincidien amb la celebració del carnaval a la ciutat, però el JAB -el principal organitzador- confia apropar-se al mig miler d’inscrits. El matinal atlètic serà el 7 d’abril i l’epicentre dels actes serà, com cada any, el tram de la carretera de Solsona paral·lel al parc dels Soldats. Precisament en aquest punt, aquest matí el JAB i l’Ajuntament de Berga han presentat l’edició d’enguany de la prova, que ja és la setena.

Les inscripcions estan obertes des de fa setmanes i, segons el president del JAB i director de cursa, Alfonso López, “van a molt bon ritme”: a hores d’ara ja hi ha més d’un centenar d’inscrits. El cas és que falten menys de dues setmanes i “és el moment en què els atletes s’animen i s’apunten de cop”. Per tot plegat, el JAB ha limitat el nombre d’inscrits a 500. Entre ells, ja hi ha confirmada la presència d’atletes nacionals i internacionals, així com també grans noms del panorama local, com Xavi Tomasa o Núria Cascante.

La jornada començarà a les 10 del matí amb les proves infantils al circuit urbà que, com sempre, el JAB muntarà al voltant del parc dels Soldats. Una hora més tard, a les 11, arrencaran les proves dels 5 i els 10km urbans. Els participants faran una o dues voltes de cinc quilòmetres per Berga: aniran des del parc dels Soldats fins la Valldan, tornaran per encarar el carrer Gran Via fins arribar al passeig de la Indústria i enfilaran el camí de tornada per la Ronda Moreta i el carrer del Roser. Sobre el recorregut, el regidor d’Esports de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat que atrau per les seves pujades i baixades: “Agradi o no, Berga no és pla; i això és un repte personal per a molts atletes”.

El preu de les inscripcions és d’11,30 euros en el cas dels 5 i els 10km urbans, mentre que les proves infantils tenen un cost de 3,10 euros. Es poden fer a través del web de la cursa, o bé presencialment a les botigues Interesport Serra-Martí (Berga), Costa Esports (Gironella) i Bravo Running (Manresa).

Els 5 i 10 km urbans de Berga són una prova atlètica organitzada pel JAB i l’Ajuntament de Berga. A banda, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i diverses empreses i entitats del Berguedà.

5 i 10 km urbans Ajuntament de Berga Alfonso López Ivan Sànchez JAB

Comentaris