General

Les entitats esportives de Berga reclamen als alcaldables que ajustin la política municipal a les seves necessitats

Les entitats esportives de Berga reclamen als alcaldables que ajustin la política municipal a les seves necessitats
Foto de família, després de la reunió, entre representants d'entitats i polítics. MARC CANTURRI

Onze entitats esportives de Berga s’han unit per primera vegada per posar sobre la taula les necessitats de la ciutat en l’àmbit dels esports. Aquest dijous al vespre van presentar-se en societat en una reunió on van convidar els alcaldables i representants dels partits polítics que concorreran a les eleccions del 26-M i als mitjans de comunicació de la ciutat.

A la trobada van reclamar una bateria d’accions de manteniment i millora de les instal·lacions esportives, així com també la construcció de noves, com una pista de pàdel, una pista d’atletisme, un rocòdrom indoor, una via ferrada a Queralt i un circuit d’orientació a la serra de Noet.

Les onze entitats que s’han sumat a la taula són el Club Atlètic Berga, el JAB de Berga, el Club Esquí Berguedà, els Mountain Runners del Berguedà, el Berga Tennis Club, el Club Triatló Berga, el Club Submarinisme PedraforcaSub, el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga i l’Handbol Berga. Tots ells van fer gala de múscul per encetar la reunió: reuneixen uns 2.500 socis en total i més de 1.100 esportistes federats, la majoria dels quals són nens, la qual cosa demostra el paper important de la formació que s’imparteix a la comarca.

A banda, les entitats van destacar que “la llavor que ha permès aquesta unió ha estat el Casalets”, que va morir l’any 2017 i va deixar diners en herència als clubs de la comarca per tal que els invertissin en activitats conjuntes i en la formació d’infants. La primera proposta que va sortir-ne va ser el campus d’aquest Nadal passat i la quina organitzada per alguns dels clubs que ara han constituït la taula. En vindran més, segons van prometre ahir.

La pista d’atletisme torna a entrar en escena

Un dels punts que va provocar més debat entre totes dues bandes va ser la pista d’atletisme. D’entrada, les entitats van recordar que el 2012 es va acordar la modificació urbanística a la zona del Pla de l’Alemany per poder construir el nou SI Serra de Noet amb la condició que, en el futur, es desenvolupés la zona amb un camp de futbol 7 i una pista d’atletime.

En aquest sentit, el president del club d’atletisme JAB Berga, Alfonso López, va recordar que la pista atlètica fa un quart de segle que es demana i no s’ha avançat en res: “No cal construir-la de cop, però sí que es poden començar a fer passes. Si 25 anys enrere haguéssim començat a caminar, probablement ara ja tindríem la pista que seguim reclamant”. En la mateixa línia es van pronunciar Lluís Minoves, en representació del Club Esportiu Berga, i Cesc Mas, del Bàsquet Berga: “Cal tenir-ho tot a punt perquè, si mai hi ha alguna subvenció per poder-ho tirar endavant, siguem els primers de la llista“.

Més contacte entre ajuntament i entitats

Un altre dels reclams que va ressonar més durant la trobada va ser la necessitat d’establir més vincles entre administracions i entitats. “A les entitats som els que som i prou feina tenim a fer funcionar els nostres engranatges com per, a sobre, haver de perseguir els polítics”, va explicar Cesc Mas, que va portar la veu cantant de la reunió. En aquesta línia, els clubs van demanar “un contacte continu” amb l’ajuntament, amb més informació sobre subvencions, més coordinació sobre esdeveniments i contacte mínim un cop per trimestre.

L’actual regidor d’Esports de Berga, Ivan Sànchez, també va participar a la reunió en representació de la CUP i va veure amb bons ulls la proposta de reunions trimestrals amb la Taula Esportiva: “Hi hagi qui hi hagi, és una bona manera d’establir contacte entre les dues parts i detectar més ràpid les necessitats que hi ha”.

Pel que fa a les altres veus polítiques, l’actual vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà i alcaldable del PSC a Berga, Abel Garcia, va reivindicar “la capitalitat de comarca”, que segons va dir, “també ha de ser present en les entitats”: “El que passa a Berga reverteix a tota la comarca”.

Des de Junts per Berga, el cap de llista Jordi Sabata va agrair la bateria de reclams: “Ens poseu la feina molt fàcil i ens serà molt fàcil posar-nos-hi a treballar, ara que estem en procés de detecció de necessitats”. En el mateix sentit, Joan Torres, de Berga en Comú, va destacar “l’anàlisi en profunditat que heu fet els clubs, que sou qui millor coneix la realitat“. Entre el públic, també hi havia Gabriel Noguera, en representació d’Esquerra Republicana, i Marc Pons, que ja ha estat confirmat entre els noms principals de la llista d’ERC, però ahir va exercir encara com a president de l’Handbol Berga.

Ajuntament de Berga taula esportiva taula esportiva de la ciutat de berga

Comentaris