Esquí, Muntanya

Clàudia Sabata es proclama campiona de Catalunya d’esquí de muntanya

Clàudia Sabata es proclama campiona de Catalunya d’esquí de muntanya
Clàudia Sabata en l'arribada a la meta. ALBA DANÉS

La berguedana Clàudia Sabata ha tornat a demostrar el seu alt nivell competitiu, en el retorn a la competició. Poc després d’anunciar a les xarxes que pateix la síndrome de l’intestí irritable, l’atleta de Berga es va imposar en el campionat de Catalunya d’esquí de muntanya individual, la 19a edició de la Pocatraça, disputada a la Vall de Núria.

La promesa esportiva femenina de l’any 2018 va ser la més ràpida en el recorregut sènior femení (circuit B), de 1.363 metres de desnivell positiu, amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 5 segons. D’aquesta manera, Sabata pren el relleu de Clàudia Galícia com a campiona de Catalunya.

La del Club Esquí Berguedà es va imposar per gairebé 10 minuts a la segona i la tercera classificada, Queralt Riba i Erola Bisquert, que van parar el rellotge en 2:25:39 i 2:25:40 respectivament. En el mateix recorregut, el guanyador masculí júnior fou Guillem Farriol, amb 1:58:52, seguit de Pau Marin, amb 2:10:19 i Narayan Macià, amb 2:16:05.

En categoria masculina sènior (circuit A), el més ràpid de la prova principal, de 1.712 metres de desnivell, va ser Martí Lázaro, amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 12 segons. El van acompanyar al podi Joan Reyne, amb 2:19:36, i Marc Solà, amb 2:21:52.

Ot Ferrar guanya en la categoria cadet masculí

L’altre protagonista de la jornada en clau berguedana va ser Ot Ferrer. El dels Mountain Runners es va imposar amb un temps de 1:44:50 en la categoria de cadet masculí (circuit C, de 1.238 m de desnivell), seguit de Pau Carol, amb 1:45:39, i Roger Fíguls, amb 1:51:40. En el mateix circuit es va disputar la prova júnior femení, amb podi per dues atletes més de l’entitat berguedana: Maria Costa va ser primera, amb 2:25:02, i Núria Torra segona, amb 2:27:07.

Els Mountain Runners també va ocupar tot el podi en la categoria infantil (Circuit D, de 1.045 m de desnivell), amb la victòria de Berenguer Gascó, amb 58:52, seguit de Martí Sanchez, 58:53, i Jan Monné, 1:01:45.

Campionat de Catalunya campionat de catalunya d'esquí de muntanya CEB clàudia sabata Club Esquí Berguedà Esquí de muntanya Mountain Runners Mountain Runners del Berguedà Ot Ferrer Pocatraça sabata

Comentaris