Futbol

La Colla Vella dels Xiquets de Valls revalida títol al Torneig Casteller de Futbol a Berga

La Colla Vella dels Xiquets de Valls revalida títol al Torneig Casteller de Futbol a Berga
La Colla Vella dels Xiquets de Valls, després de guanyar la final. MAITE FLORES / AJ BERGA

Cap de setmana especialment futboler a Berga. La ciutat ha acollit el Torneig Casteller de Futbol, que cada any se celebra a una localitat catalana diferent. La competició va començar dissabte al matí, es va aturar al vespre, es va reprendre diumenge a primera hora i va acabar al migdia. A la final, la Colla Vella dels Xiquets de Valls van revalidar el títol que van aconseguir l’any passat a Sabadell i es van imposar als Minyons de Terrassa per 3 a 0.

Minuts abans, els Castellers de Vilafranca es van endur la final de consolació contra els Moixiganguers d’Igualada i van acabar en tercera posició final. Els amfitrions, els Castellers de Berga, també van completar una gran actuació i van acabar el torneig en 5a posició d’entre les 48 colles que van venir al Berguedà a jugar a futbol.

El premi a la millor afició va ser per als Castellers de la Sagrada Família, que durant tot el cap de setmana van causar sensació per tot Berga, amb disfresses de princeses Disney, coreografies i molt d’ambient a la grada. Els Xiquets del Serrallo i els Castellers del Poble Sec també van destacar en aquesta disciplina.

El torneig es va disputar en vuit pistes diferents d’arreu de la ciutat. Al pavelló n’hi havien tres; al pati de l’escola Xarxa, dues més; a l’IES Guillem de Berguedà, dues més; i a la pista del barri de Santa Eulàlia, una altra.

El certamen, a més, va comptar amb la participació de diverses entitats, empreses i col·lectius de la comarca. Entre ells, Entre Rivals, que va ambientar la final i el partit pel 3r i 4t lloc des de la megafonia del pavelló. A banda, aquest portal esportiu publicarà en les properes hores les millors imatges del torneig.

Castellers de Berga torneig casteller de futbol

Comentaris