Futbol, CE Berga

El Berga trenca la mala ratxa i recupera el liderat (2-3)

El Berga trenca la mala ratxa i recupera el liderat (2-3)
Joan Noguera, en un partit d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

No hi ha cap dubte de què el Grup 4 de Segona catalana és d’allò més igualada. Aquesta jornada, l’empat del Parets ha ajudat al Berga a recuperar el lideratge del campionat, que ara està empatat a 41 punts. Per la seva part, els de Joan Prat es van imposar al camp del Juan XXIII, un rival de la zona baixa, en un partit en el qual van generar més ocasions, però van encaixar un gol al tram final i van acabar patint.

Tot i el bon joc combinatiu dels locals, el Berga va concedir poques ocasions de perill, gràcies a la seva seguretat defensiva, va sortir a buscar la victòria i va ser efectiu. El primer gol va arribar a través d’una jugada per banda de Joan Fígols ‘Joanet’, que va acabar materialitzant Sergi Suárez ‘Sua’ (17′). Al cap de pocs minuts, el Juan XXIII va empatar a través d’Aitor Vives (25′), en una jugada en la qual els defenses berguedans van desconnectar en veure que el linier assenyalava fora de joc – una decisió que l’àrbitre no va compartir, i va assenyalar gol. Els blanc i vermells van reaccionar aviat amb una bona jugada combinativa, que va acabar amb una assistència d’Edu Vila per Joan Noguera, que va transformar amb un xut creuat (34′). Abans del descans, Dani Peralta va aturar sense problemes una falta dels locals.

A la represa, els locals segueixen sense trepitjar gaire l’àrea. Després de diverses ocasions de gol, el Berga aprofita per eixamplar el marcador, a través d’un xut de fora l’àrea d’Edu, que entra per l’escaire (63′). Peralta va evitar que els rivals retallessin diferències aturant un 1 contra 1 d’un jugador escurat, que aparentment havia partit des d’una posició avançada – encara que no es va assenyalar fora de joc. L’equip va tenir alguna altra ocasió, com una de Sala en la qual l’àrbitre no va assenyalar un penal que semblava clar, el que sí que va fer al cap d’uns minuts a l’àrea rival. La pena màxima transformada per Vives (78′) va retornar l’emoció al partit en el darrer quart d’hora on, tot i no permetre oportunitats – més enllà d’una falta en la qual Peralta va intervenir amb una gran aturada, va fer entrar la por als blanc i vermells. La solidesa defensiva dels visitants, però, els va fer assegurar els 3 punts.

Amb 41 punts en 22 jornades, el Berga torna al capdamunt de la taula, empatat amb el Parets, amb qui té l’average particular a favor. La classificació sencera, AQUÍ.

L’equip de Joan Prat prepara ara la visita del Matadepera, un rival més que assequible, ja que és l’avant-penúltim classificat, setzè, amb 18 punts. + PROPERA JORNADA.

Berga CE Berga Segona Catalana set24

Comentaris