Futbol

El torneig casteller de futbol portarà 2.000 persones a Berga el cap de setmana del 23 i 24 de febrer

El torneig casteller de futbol portarà 2.000 persones a Berga el cap de setmana del 23 i 24 de febrer

Serà l’activitat esportiva que mourà més gent aquest 2019 a Berga. En l’àmbit comarcal, només l’Ultra Pirineu porta més esportistes a la zona. El torneig casteller de futbol aterra aquest febrer a la capital del Berguedà i hi portarà al voltant de 2.000 persones. De moment, ja hi ha 1.200 inscrits i l’organització confia que la xifra s’enfili fins a les 2.000 persones, tenint en compte que els castellers futbolistes vindran acompanyats.

És la 18a edició d’un torneig que se celebra cada any en un lloc diferent del país. Aquest any, a Berga, serà el cap de setmana del 23 i 24 de febrer i servirà perquè 48 colles d’arreu del territori competeixin per agafar el relleu de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, vigents campions del certamen. Els de l’Alt Camp van guanyar l’edició de l’any passat en imposar-se precisament als Castellers de Berga a la final.

Els Castellers de Berga, l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han presentat el torneig aquest dimecres a la tarda al pavelló poliesportiu de Berga. El president de la colla, Ignasi Ballús, ha explicat que durant tot el cap de setmana es disputaran uns 160 partits en les 8 pistes que hi haurà repartides per tota la ciutat. El pavelló, per exemple, es dividirà en tres pistes, excepte en la final i el partit pel 3r i 4t lloc, que es jugaran a tota la pista. També hi haurà partits a l’IES Guillem de Berguedà (2 pistes), a l’escola Xarxa (2 pistes) i a la pista del barri de Santa Eulàlia.

L’Ajuntament de Berga coorganitza el torneig. El regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha assegurat que el consistori hi ha cregut “fermament” des del primer moment per dos motius: perquè serà l’activitat esportiva que portarà més gent a la ciutat i perquè la iniciativa surt dels Castellers de Berga, una entitat “capaç d’agrupar gent de totes les edats”.

El Consell Comarcal del Berguedà s’ha sumat a la iniciativa com a col·laborador. El conseller d’Esports, Abel Garcia, ha destacat que els Castellers “són de Berga però la comarca se’ls sent seus” i ha reivindicat que la colla “ha tingut vocació comarcal sempre que se li ha demanat”. Garcia també ha ressaltat la tasca de l’esport com a eina de cohesió i ha assegurat que el torneig casteller de futbol servirà per “seguir posicionant el Berguedà en el mapa”.

Més d’un centenar de voluntaris

El president dels Castellers, Ignasi Ballús, ha posat èmfasi en el voluntariat que farà possible el torneig i en la cooperació entre entitats o agents privats. A banda dels organitzadors, també posaran el seu gra de sorra en l’esdeveniment el Casal Panxo, Berga Scooter Club, Colònies a Borredà, l’ANC Berga, la Penya Boletaire, el Club Esquí Berguedà, els Mountain Runners del Berguedà, l’escola Xarxa, l’IES Guillem de Berguedà, l’Ajuntament d’Avià, Zanuy i Aneto.

Entre Rivals també és un dels col·laboradors en el torneig. El mitjà comarcal d’esports ja va organitzar el sorteig de la fase de grups i farà un cobriment especial de la informació que doni en el marc del torneig.

WhatsApp Image 2019-02-13 at 17.57.36

Abel Garcia Ajuntament de Berga Castellers de Berga Consell Comarcal del Berguedà Ignasi Ballús Ivan Sànchez torneig casteller de futbol

Comentaris