C AT Gironella, CE Puig-reig

Set gols i emoció fins al final en un derbi clarament condicionat per les targetes (4-3)

L'àrbitre, expulsant Xavi València abans del descans. ALEIX CAMPRUBÍ

De gols no en van faltar; però de targetes, tampoc. L’Atlètic Gironella i el Puig-reig van disputar dissabte un derbi calent des dels primers minuts de joc, on l’àrbitre va agafar protagonisme anul·lant un gol legal al Gironella al minut 1 de partit i expulsant tres jugadors abans d’arribar al descans. El Gironella va haver d’afrontar 50 minuts amb 10 jugadors; i el Puig-reig, amb 9. Al final, un gol de Jona Peñalva a les acaballes va decantar el marcador cap al bàndol local (4-3).

El partit va començar animat. El Gironella va fer gol en qüestió de segons, a través d’Èric Santmartí, però l’àrbitre va interpretar que el davanter estava en fora de joc i va anul·lar la diana provocant els primers retrets de la grada. Abans del quart d’hora de joc, ‘Peti’ va transformar un penal i va avançar el Puig-reig. Però la resposta gironellenca seria immediata, amb un cop de cap d’Èric Santmartí que pica al travesser però que el mateix davanter acaba introduint dins en el refús.

A la mitja hora de joc, i amb un Puig-reig que semblava tocat després de la lesió de la seva estrella, ‘Miki’ López, els visitants van sorprendre amb una nova diana, l’1 a 2 que els tornava a avançar. En aquesta ocasió va ser Marià Casals, que tot just acabava d’entrar al terreny de joc en substitució de Miki López i que va resoldre amb classe una bona pilota a l’esquena dels centrals.

I amb avantatge mínim per als de Martí Casafont es va arribar al moment més polèmic del partit. Una bona jugada col·lectiva del Puig-reig va acabar amb un penal clar sobre Pau Ragués a l’àrea purreigtenca. L’àrbitre va assenyalar-lo i, en les protestes, va expulsar el local Roger Rosell. Isaac Argelich va transformar el penal, empatant el partit. I escassos minuts més tard, l’àrbitre va ensenyar la segona groga al visitant Xavi València, que va ser molt protestada per la grada i els jugadors. Precisament en una d’aquestes protestes, Àlvaro Sánchez va ser expulsat i el Puig-reig va quedar amb 9 jugadors sobre el camp.

Al descans, el municipal de Gironella era una olla a pressió i augurava una segona meitat encara més calenta. Amb la pilota en joc novament, el Puig-reig va plantejar des d’un primer moment dues línies de quatre en defensa, molt tancades i sense cap referència a dalt, amb la idea de conservar l’empat com fos. Però en una de les múltiples combinacions del Gironella, Èric Santmartí va guanyar l’esquena dels centrals i es va plantar davant Jofre per fer el 3 a 2.

El Puig-reig, amb 9 jugadors, semblava condemnat a perdre, però en un córner Jul va fer un gol olímpic aprofitant un mal entès entre el jugador del Gironella que estava al primer pal i el porter. Era el 3 a 3 i deixava el partit totalment obert. A partir d’aquí, el Gironella va prémer l’accelerador per buscar la victòria però topava una i altra vegada amb la defensa del Puig-reig. En canvi, els de Martí Casafont, molt condicionats per la inferioritat numèrica, no aconseguien passar del mig del camp perquè no podien despenjar cap jugador que es dediqués a aguantar la pilota i a esperar sortides al contracop.

En aquest escenari, el Gironella va tenir paciència i va poder fer el definitiu 4 a 3 a la sortida d’un córner. La pilota va quedar morta a l’interior de l’àrea i Jona Peñalva va enviar-la al fons de la xarxa. En el tram final de partit, l’àrbitre va expulsar amb vermella directa el jugador local Rubén Palomo, que havia entrat al terreny de joc feia escassos minuts. La targeta va deixar perplexa la parròquia local i donava esperances al Puig-reig per intentar la igualada, però ja no hi va haver temps per res més. Més info

Amb aquest resultat, el Gironella segueix a l’estela del Calaf, que es manté invicte al capdavant de la classificació. Els gironellencs són a sis punts del líder. El Puig-reig, en canvi, és 10è, encara molt lluny de les places de descens. La classificació sencera, AQUÍ.

I aquesta setmana el Puig-reig rep la visita del cuer de la categoria, el Pare Ignasi Puig, mentre que el Gironella hauria de jugar a Puigcerdà però probablement no ho farà perquè el camp de la capital de la Cerdanya segueix impracticable com a conseqüència de les nevades. +PROPERA JORNADA

Les imatges del partit, per Aleix Camprubí (@aleixcamprubi)