Futbol

El gironellenc Ferran Sibila fitxa pel Göteborg suec

El gironellenc Ferran Sibila fitxa pel Göteborg suec
Ferran Sibila ja és a Göteborg per començar a treballar amb el seu nou club. IFK GÖTEBORG

Nova etapa per a Ferran Sibila a Suècia. El tècnic de Gironella serà el segon entrenador del IFK Göteborg aquesta temporada i les dues properes. Aquest dilluns el club ha fet oficial el fitxatge i Sibila s’ha incorporat als entrenaments per preparar l’inici de la temporada. Les dues últimes temporades el gironellenc ha estat la mà dreta de Joel Cedergren al GIF Sundsvall, també de Suècia.

Sibila ha aterrat a Göteborg en les últimes hores i ha despertat una gran expectació. Els bons números de Sibila al Sundsvall fan que la seva arribada sigui una escletxa d’il·lusió per al club i l’afició. En les properes setmanes, el gironellenc consensuarà amb el primer entrenador del Göteborg, l’iranià Poya Asbaghi, les noves incorporacions per crear un equip que ha de tornar a la part alta de la classificació de la Primera Divisió Sueca.

El Göteborg, Europa i el Barça

El Göteborg no passa per un bon moment. Durant molts anys ha estat un dels equips de referència al país, però les dues últimes temporades ha lluitat per mantenir la categoria, més que per aspiracions europees. De fet, als anys 80 el club va arribar a ser campió de la Copa de la UEFA en dues ocasions (81-82 i 86-87). La temporada anterior a aquesta última Copa de la UEFA, el conjunt suec va arribar a les semifinals de la Copa d’Europa, però va caure derrotat contra el Barça als penals. Aquell any els culers van perdre la final davant l’Steaua de Bucarest, als penals.

Anys més tard, Göteborg i Barça es van tornar a veure les cares en competició europea. Els suecs van guanyar la lliga del 1993 i es van classificar per la Lliga de Campions de la temporada següent (94-95). El sorteig de grups els va enquadrar amb el Barça, el Manchester United anglès i el Galatasaray turc. Contra tot pronòstic, els suecs van ser campions de grup, aconseguint victòries de molt prestigi com a locals contra el Barça (2-1) i l’United (3-1). Aquell any, però, el Bayern de Múnic els va eliminar als quarts de final per penals. L’Ajax d’Amsterdam acabaria proclamant-se campió d’aquella edició.

La lliga comença al març

Ara, amb Ferran Sibila al cos tècnic, el Göteborg vol tornar a ser una referència a la lliga sueca, l’Allsvenskan, per tornar a aspirar a places europees. Tal com ja va fer al Sundsvall, Sibila treballarà per implementar-hi el mètode Ekkono, que pretén crear jugadors intel·ligents i que al Sundsvall ha servit per allunyar un equip modest de la part baixa de la classificació i consolidar-lo en zona tranquil·la. Tot plegat, de la mà de Soccer Services Barcelona, l’empresa que ha permès a Sibila accedir al cos tècnic del Sundsvall i emprendre aquesta etapa al Göteborg.

La temporada a Suècia comença el 31 de març: el Göteborg visita el camp de Eskilstuna, que acaba de pujar de Segona després de guanyar el Playoff d’ascens contra el Brommapojkarna.

Ferran Sibila Göteborg IFK Göteborg primera divisió sueca Suècia

Comentaris