Futbol

El gironellenc Oriol Dot s’incorpora a l’ambiciós Andorra de Gerard Piqué

El gironellenc Oriol Dot s’incorpora a l’ambiciós Andorra de Gerard Piqué
Oriol Dot, el segon de la fila de baix, en el seu debut amb l'Andorra.

Oriol Dot és un dels fitxatges de luxe del FC Andorra, que des d’aquest desembre és propietat de l’empresa Kosmos, del central del FC Barcelona Gerard Piqué. El lateral de Gironella ja s’ha incorporat a la disciplina del club i, fins i tot, ha disputat un partit, al camp de l’Almacelles, que va acabar amb derrota per 3 a 2. Tot i això, l’objectiu de l’equip per a aquesta temporada no ha canviat: volen pujar a Tercera Divisió.

Precisament aquesta ambició és el que ha cridat més l’atenció de Dot. El futbolista de Gironella ha passat més de tres mesos sense competir per culpa dels problemes administratius del seu anterior club, el Cerceda gallec (2a Divisió B), que va acabar desapareixent l’estiu passat. “A l’estiu vaig tenir diverses ofertes, però cap em va acabar de convèncer i vaig decidir esperar al mercat d’hivern”, ha explicat a l’Entre Rivals.

Des d’aleshores, Dot ha entrenat amb el primer equip del CE Puig-reig per no perdre la forma, però esperava l’obertura de la finestra hivernal: “Com qualsevol jugador, tu el que vols és competir”.

I així ha arribat l’oferta de l’Andorra. Inicialment, la idea del de Gironella era tornar a un equip català de 2a Divisió B o tornar a provar sort fora. Però les aspiracions del nou Andorra de Piqué l’han fet aterrar a Primera Catalana: “Tenen ganes de fer les coses bé i portar l’Andorra al futbol professional en pocs anys”.

Un currículum imponent

Oriol Dot té 30 anys i és un futbolista consagrat a Tercera Divisió que en les darreres temporades havia arribat a cridar l’atenció a clubs de Segona B. Es va formar a la Penya Blaugrana de Berga, l’Atlètic Gironella, l’Espanyol, la Fundació Ferran Martorell i el Sant Andreu, amb qui va arribar a jugar a Divisió d’Honor juvenil.

Ja com a amateur, Dot va jugar al Gironella de Preferent, a l’Igualada de Primera Catalana (3 anys), al Rubí de Tercera (2 anys), al Terrassa de Tercera (un any), a l’Europa de Tercera (un any), a El Prat de Segona B (un any) i, finalment, al Cerceda gallec, de 2a Divisió B.

FC Andorra Gerard Piqué Oriol Dot Primera Catalana

Comentaris