Atletisme

Toni Baños i Núria Cascante triomfen a la Sant Silvestre de Berga

Toni Baños i Núria Cascante triomfen a la Sant Silvestre de Berga
El podi: Roger Camprubí, Toni Baños, Núria Cascante, Bethelhem Manzano i Anna Garcia. Hi falta Pau Llorens. CLUB ATLÈTIC BERGA

Ple berguedà de victòries a la Sant Silvestre de Berga. Toni Baños, en categoria masculina, i Núria Cascante, en femenina, van pujar a l’esglaó més alt del podi de la cursa que tanca l’any a la capital del Berguedà. Baños -que des de fa mesos viu als Estats Units i compagina els seus estudis amb la preparació atlètica- va posar-se en primera posició a mitja cursa i cap dels perseguidors va poder-lo atrapar. Finalment, va creuar la línia d’arribada amb un temps de 15 minuts i 45 segons. El segon i el tercer classificat també van ser berguedans: Roger Camprubí va arribar a 7 segons de Baños i Pau Llorens, a 15.

En noies, Cascante (JAB Berga) va creuar la línia d’arribada en primera posició, amb autoritat, amb un temps de 18 minuts i 15 segons. La segona classificada va ser Bethelhem Manzano, de l’Avinent Manresa, amb una marca de 18 minuts i 32 segons. La berguedana Anna Garcia -companya de Cascante al JAB- va completar el podi després de quallar una gran actuació i completar els 5 quilòmetres en 19 minuts i 23 segons.

En total, uns 850 corredors van prendre la sortida de la prova, el passat 31 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a les fonts del Vall. Abans, un centenar i mig de nens i nenes van participar en les proves infantils, de manera que l’objectiu de l’organització d’arribar al miler d’inscrits es va complir un any més. Durant la tarda el passeig de la Indústria va comptar amb l’actuació de les We Are Us i diverses bandes es van ubicar al llarg del recorregut per animar la prova. L’Ajuntament de Berga, que co-organitza la prova amb el Club Atlètic Berga, va potenciar durant tota la tarda les accions de la campanya ‘Vull la nit!‘, per acabar amb les actituds sexistes en l’oci nocturn.

La classificació de la Cursa de Sant Silvestre 2018

Ajuntament de Berga Club Atlètic Berga Cursa de Sant Silvestre Núria Cascante Sant Silvestre de Berga Toni Baños

Comentaris