Atletisme

La Sant Silvestre de Berga incorpora més grups d’animació i iniciatives contra el sexisme

La Sant Silvestre de Berga incorpora més grups d’animació i iniciatives contra el sexisme
Mònica Garcia, Joan Torrents i Ivan Sànchez han presentat la Sant Silvestre 2018 al Vall. MARC CANTURRI

Arriba final d’any, torna la Sant Silvestre de Berga. La prova, consolidada com una de les curses de referència a la Catalunya central per tancar l’any, encara la seva 19a edició i ho fa farcida de novetats. D’entrada, l’Ajuntament de Berga i el Club Atlètic Berga hi incorporaran nous grups d’animació, tant a la mateixa línia de sortida (al passeig de la Indústria) com durant el recorregut de la cursa pels carrers de Berga. A banda, la campanya Vull la nit, de conscienciació contra les actituds sexistes, també s’hi desplegarà.

La prova es disputarà, com cada any, el dia 31 de desembre a la tarda. Es dividirà en dues parts: les curses infantils, que començaran a partir de les 5 de la tarda i es dirigiran a infants nascuts a partir del 2007, i la gran cursa de 5 quilòmetres per tota la ciutat, amb sortida i arribada a les fonts del Vall. Les inscripcions ja es poden fer a les botigues Tandem Esports, Intersport Serra Martí, Ríos Running i Costa Esports de Berga i de Gironella, o bé a internet al web del Club Atlètic.

El president del Club Atlètic, Joan Torrents, ha explicat en roda de premsa que “en els últims anys la Sant Silvestre ha rondat els 1.000 participants entre la prova gran i les curses infantils” i confia que enguany la xifra es mantingui.

En aquesta línia, el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha assegurat que “és un goig que una cursa berguedana sigui una referència a la Catalunya central” i ha anunciat que, per fer més amena l’espera entre el final de les curses infantils i l’inici de la prova gran, El Tossalet oferirà una masterclass de zumba al bell mig del passeig de la Indústria.

De fet, els grups d’animació ja van ser una novetat en l’edició passada i enguany ho tornen a ser, perquè creixen en número. El 2017 els Mountain Runners del Berguedà i una comissió situada a l’alçada del Bar Les Palmeres (carrer Isaac Albéniz) van animar els corredors durant el recorregut. Enguany, a banda d’aquests dos grups, els Bombers i una banda de joves se sumen a l’animació. A més, les We Are Us tornaran a oferir un concert en directe al Vall, instants abans de l’inici de la cursa gran.

La Sant Silvestre enceta una nit lliure de sexisme

La campanya ‘Vull la nit’ es desplegarà pel Vall durant la tarda de Sant Silvestre. La regidora Mònica Garcia ha explicat en la mateixa roda de premsa que la cursa és “una bona oportunitat per començar a conscienciar la població” davant “una nit potent on cal cuidar qüestions i vetllar perquè no hi hagi actituds sexistes“.

La primera mesura és que tots els corredors portaran un dorsal amb el logo de la campanya ‘Vull la nit’. A banda, rebran una bossa del corredor on hi haurà un fulletó amb 12 recomanacions a seguir per evitar comportaments sexistes. També hi haurà una comissió de persones que seran al Vall durant tota la tarda informant sobre la campanya.

WhatsApp Image 2018-12-18 at 15.59.31

‘Vull la nit’ ha agafat molt de protagonisme en els últims mesos. La pròpia regidora ha reconegut que la campanya va tenir molt de ressò per Patum, amb la instal·lació del punt lila a l’antiga xurreria del Vall i amb la distribució d’adhesius entre els patumaires. A partir d’aleshores, la campanya ha tingut continuïtat i ha anat apareixent en altres festes com els Elois. En paral·lel, s’han fet formacions periòdiques a entitats, propietaris de locals d’oci nocturn i, fins i tot, membres de les comparses de la Patum.

Garcia ha assegurat que aquestes iniciatives de conscienciació s’allargaran, com a mínim, fins al 8 de març. De moment, es preveuen accions per Cap d’Any, Carnestoltes i el 8-M. Per Cap d’Any, l’Ajuntament instal·larà un punt lila a la plaça de Sant Joan des de la 1 de la nit fins les 6 de la matinada: “És un punt neuràlgic de cada Cap d’Any i és bo que hi siguem”, ha dit Garcia.

Ajuntament de Berga Club Atlètic Berga Ivan Sànchez Joan Torrents Mònica Garcia Sant Silvestre Vull la Nit

Comentaris