Muntanya, Handbol, Bàsquet Berga, CE Berga

El llegat del Casalets: quatre clubs de Berga s’uneixen per crear un campus de futbol, handbol, bàsquet i trail

El llegat del Casalets: quatre clubs de Berga s’uneixen per crear un campus de futbol, handbol, bàsquet i trail

Va deixar 29.000 euros del seu patrimoni en herència a entitats de Berga. D’aquests diners, tal com va avançar l’Aquí Berguedà, bona part van anar a parar a clubs esportius i va especificar en el testament que volia que els diners s’aprofitessin per “de tant en tant” per “fer campionats entre els clubs o per fomentar les bases dels equips”. És l’última voluntat del Casalets i ara els clubs es disposen a fer-la realitat.

El Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, l’Handbol Berga i els Mountain Runners uneixen forces per crear el Campus Casalets, tres jornades d’activitat esportiva que pretenen oferir als infants de tota la comarca un Nadal multiesportiu. Cada matí del 27 al 29 de desembre, els inscrits podran practicar el futbol, el bàsquet, l’handbol i el trail running.

Es tracta d’un campus que tracta els quatre esports per igual i que, per tant, tots els inscrits practicaran totes les disciplines. “L’objectiu és fer desconnectar els nanos del dia a dia”, ha explicat en roda de premsa el president de l’Handbol Berga, Marc Pons. També hi era Sergi Torrabadella, director esportiu del CE Berga, que ha afegit que l’activitat “anirà bé per a la formació dels infants, per crear vincles entre clubs i per trencar la monotonia i el dia a dia de tothom”.

L’activitat està dirigida a nens i nenes d’entre 5 i 16 anys, que es dividiran per grups en funció de l’edat. En aquest sentit, Ivan Camps, coordinador de l’Escola dels Runners, ha recalcat que “cada matí els grups es dividiran de manera que cada infant podrà practicar els quatre esports en algun moment del campus”.

Un dels reptes del campus és fer que nois i noies que juguen a un esport tot l’any puguin practicar els altres durant el Nadal. A banda, i segons ha explicat el secretari del Bàsquet Berga, Pere Picas, el campus vol arribar a totes les escoles de la comarca per tal que tots els infants de la zona en tinguin coneixement i puguin inscriure-s’hi, si així ho desitgen.

Per fer-ho, n’hi haurà prou adreçant-se a les oficines d’un dels quatre clubs i completant la inscripció que els clubs obriran en els propers dies. Els Mountain Runners tenen la seu al carrer del Roser; el CE Berga al camp municipal de futbol; i l’Handbol Berga i el Bàsquet Berga, al pavelló.

Una quina de Nadal

La unió dels quatre clubs per crear el campus és un primer pas d’una relació que vol tenir continuïtat: “És el principi de grans coses”, ha dit Torrabadella. La següent fita que se’ls planteja per davant és la primera quina esportiva de Nadal de Berga. Se celebrarà el 22 de desembre, però es tracta d’un projecte molt embrionari que acabarà d’agafar forma en les properes setmanes.

De moment, però, ja hi ha acord entre les quatre entitats per tirar-la endavant i aprofitar les instal·lacions del pavelló poliesportiu de la ciutat per protagonitzar una jornada farcida de premis, animació i gresca.

Bàsquet Berga Campus Casalets Casalets CE Berga handbol berga Mountain Runners

Comentaris