Muntanya

L’Ultra Pirineu crea una nova prova, la Sky Pirineu, de 36km, amb sortida i arribada a Bagà

L’Ultra Pirineu crea una nova prova, la Sky Pirineu, de 36km, amb sortida i arribada a Bagà

La Salomon Ultra Pirineu 2019 arribarà carregada de novetats. L’onzena edició de la mítica prova de muntanya estrenarà una nova modalitat, la Sky Pirineu, de 36 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu. Amb l’arribada de la nova prova, Bagà creix com a punt de referència de l’Ultra Pirineu, ja que tan la sortida com l’arribada d’aquesta nova Sky Pirineu seran a la vila baganesa.

La Sky Pirineu recorrerà alguns dels paratges més emblemàtics del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb un ascens fins al refugi de Niu d’Àliga, el més alt del Pirineu Occidental (2.510m), amb el pas per Penyes Altes o amb el descens per ‘Empedrats’. A banda, la Sky Pirineu serà l’última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.

up-18-2

Bagà guanya una arribada més: la de la Sky Pirineu. ALEIX CAMPRUBÍ

De la Marató Pirineu a la Trail Pirineu

L’altra gran novetat de l’edició del 2019, que se celebrarà el setembre de l’any vinent, és la transformació de la Marató Pirineu cap a la nova Trail Pirineu. L’organització ha optat per millorar el recorregut de la Marató, incorporant-hi més quilòmetres i passant dels 45 quilòmetres de distància que tenia fins ara als 56km de la Trail Pirineu. El recorregut serà força similar al de la Marató però introduirà una novetat: un tram que unirà Aguiló amb Martinet i es desviarà cap a Estana i Béixec.

D’aquesta manera, tot i l’augment de quilòmetres de recorregut, la Trail Pirineu manté el pas pel refugi de Cortals de l’Ingla, la pujada fins al mític pas dels Gosolans (2430 m) i el descens cap al refugi de Prat d’Aguiló, i simplement substitueix el tram entre Aguiló i Martinet per un altre de més llarg i millorat.

La Sky Pirineu i la Trail Pirineu s’uneixen a la Ultra Pirineu (110km), la Mitja Pirineu (19km), la Nit Pirineu (KV) i la Pirineu XS per completar el cartell de proves que formaran part de la Salomon Ultra Pirineu el 2019 .

Salomon Ultra Pirineu 2018: més de 4 milions d’impacte econòmic en el territori

La Salomon Ultra Pirineu ja pensa en el 2019 després d’un any en el que novament ha tornat a tenir un impacte positiu sobre el territori. L’organització de la prova, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ​​ha realitzat una enquesta entre tots els participants d’aquesta última edició. Fins a un 60% dels corredors han col·laborat en l’enquesta i, d’ella, es pot extreure que la cita ha tingut un impacte econòmic sobre la zona de 4,4 milions d’euros.

up-18-1

L’Ultra Pirineu recorre els paratges més emblemàtics del Cadí-Moixeró. ALEIX CAMPRUBÍ

Salomon Ultra Pirineu Sky Pirineu Trail Pirineu Ultra Pirineu

Comentaris