Muntanya

Jessed Hernández tanca el cercle i torna a guanyar l’Ultra Pirineu, deu anys després

Jessed Hernández tanca el cercle i torna a guanyar l’Ultra Pirineu, deu anys després

Jessed Hernández ho ha tornat a fer. És un habitual a la línia de sortida de l’Ultra Pirineu i va ser el primer guanyador de la prova des que es diu així. Aquest any, 10 anys després d’aquell triomf, l’atleta de la Cerdanya ha tornat a creuar la línia d’arribada de l’Ultra Pirineu en primera posició. Ho ha fet amb un temps de 12 hores, 35 minuts i 36 segons, i suant fins l’últim moment per batre un Zaid Ait Malek que li ha trepitjat els talons fins els últims quilòmetres.

El marroquí ha liderat bona part de la cursa, però no ha aconseguit distanciar-se prou dels seus rivals i Jessed Hernández l’ha vigilat de prop en tot moment. En el darrer avituallament, al refugi de Sant Jordi, Hernández ha sortit uns segons abans, però Malek ha sortit immediatament a la seva caça. Finalment, el de la Cerdanya ha aconseguit conservar l’avantatge i ha repetit triomf. Malek, per la seva banda, ja va ser segon l’any 2015 i aquest cop també s’ha hagut de conformar amb el subcampionat.

zaid-meta

Zaid Ait Malek, rendit, a l’arribada de Bagà. ALEIX CAMPRUBÍ

La tercera posició ha estat per un Jordi Gamito, que ha fet una cursa molt constant i ha fet bons els pronòstics que el situaven entre els llocs de podi. El de Platja d’Aro ha creuat la línia d’arribada amb un temps de 13 hores, 1 minut i 23 segons.

En categoria femenina, la guanyadora va ser la russa Ekaterina Mityaeva, que va dominar la cursa de principi a fi. La segona posició va ser per a l’altra gran favorita, la polonesa Magdalena Lacsak, mentre que el podi va ser completat per la catalana Roser Español. En clau berguedana, cal destacar la brillant actuació de Judit Franch, que va ser quarta, en el seu millor resultat en l’Ultra Pirineu. La també berguedana Alba Xandri va córrer amb Franch la primera meitat de cursa, però no va poder seguir el ritme de la gironellenca en el tram final i va acabar 11a.

“Amb l’Ivan ens les hauríem fotut, però hauríem arribat junts”

Gamito va formar equip amb Ivan Camps fa uns mesos en la prova per parelles més dura del món i també ha parlat sobre l’absència del berguedà a l’Ultra Pirineu: “Si hagués corregut l’Ivan, ens les hauríem fotut sí o sí, però estic convençut que hauríem acabat junts”.

WhatsApp Image 2018-09-29 at 19.05.17

 El podi de l’Ultra Pirineu 2018

Pablo Villa s’endú la Marató

Al matí, Pablo Villa s’ha imposat en la Marató, un any després de coronar-se campió de l’Ultra Pirineu. Villa ha fet una cursa de menys a més i s’ha imposat a Aritz Egea i a Miguel Caballero. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Íngrid Ruiz, seguida de Laurence Santanac i Mila Duran.

pablovilla

També al matí, s’ha disputat la Mitja Marató, la gran novetat d’aquest any. En aquest cas, els guanyadors han estat Antonio Martinez i Eli Gordon. Martínez ha creuat la línia d’arribada per davant d’Eduard Hernández i Nico Molina (segon, ahir, a la Nit Pirineu). En dones, Gordon s’ha imposat a Bel Calero i Mireia Pons. En clau berguedana, convé destacar la 9a posició de Vanesa Chirveches i la 12a, d’Aina Picas.

Jessed Hernández Ultra Pirineu Zaid Ait Malek

Comentaris