Alt Berguedà

El camp de futbol de Guardiola passarà a ser de gespa artificial en els propers mesos

El camp de futbol de Guardiola passarà a ser de gespa artificial en els propers mesos

Nou camp de futbol gespa artificial a la vista. Guardiola de Berguedà canviarà la sorra pel cautxú en els propers mesos. L’Ajuntament va aprovar ahir una modificació del pressupost que servirà per encarregar la redacció del projecte del nou camp de gespa.

L’alcalde, Josep Lara, ha assegurat a l’Entre Rivals que en menys d’un mes una empresa especialitzada en camps de futbol els haurà fet arribar el projecte d’instal·lació de gespa artificial. Un cop tingui aquest projecte a les mans, coneixerà la despesa total de la instal·lació, que podria rondar entre els 200.000 i els 250.000 euros.

Sigui com sigui, l’alcalde creu que no hi haurà problema per assumir-los: demanarà un ajut de caixa a la Diputació de Barcelona, és a dir, un crèdit sense interessos. Lara ja ha fet els primers tràmits i consultes a l’ens provincial, i confia que no hi hagi cap problema: “Som un ajuntament que s’ha endeutat molt poc en els últims anys i ens podem permetre aquestes operacions“.

El futbol arrela a l’Alt Berguedà

L’equipament és utilitzat cada setmana pel CCR Alt Berguedà, el club del nord de la comarca que l’estiu del 2016 es va fundar com un servei compartit entre Guardiola, Bagà i la Pobla de Lillet. En menys de 14 mesos, l’entitat va passar de les 30 fitxes que tenia el CCR Baganès a les 172 que van formalitzar el setembre del 2017. “El club està creixent a marxes forçoses i necessiten un camp de gespa en condicions”, ha assegurat l’alcalde de Guardiola.

Inicialment, els ajuntaments van acordar que els equips de futbol 7 jugarien a Bagà; els de futbol 11, a Guardiola; i el futbol sala, a la Pobla de Lillet. El cas és el pavelló de la Pobla ha passat per uns anys d’intervencions i, mentre duraven les obres, el futbol sala ha jugat a Bagà. Ara el pavelló poblatà afronta la recta final de les obres, però l’equip de futbol sala s’ha dissolt i la secció sembla que viurà un any sabàtic.

El que va clarament a més és el futbol. La secció ha aconseguit tenir un equip per categoria i, fins i tot, alguna franja del futbol base compta amb dos equips. Des de l’entitat, Albert Fernández Petit ha explicat que “l’adaptació i la gestió d’aquest creixement tan gran no ha estat fàcil”, però creu que “s’ha aconseguit crear una xarxa esportiva, un moviment necessari i un sentiment d’identitat a l’Alt Berguedà“.

Ajuntament de Guardiola de Berguedà Albert Fernández Petit CCR Alt Berguedà Guardiola de Berguedà Josep Lara

Comentaris