Atletisme

Guillem Fernández, Lídia Pons i Xavi Tomasa, protagonistes berguedans al Cross de l’Ametlla de Merola

Xavi Tomasa en l'entrega de premis. FACEBOOK

Protagonisme berguedà, aquest cap de setmana, en l’aniversari dels 30 anys del Cross de l’Ametlla de Merola. Els corredors Guillem Fernández i Lídia Pons han fet el doblet pel JAB en la prova de 5 quilòmetres, mentre que a la prova de 10 quilòmetres Xavi Tomasa ha pujat al tercer calaix del podi.

El corredor del CD Vallivana Inverse va arribar en la tercera plaça, amb un temps de 34 minuts i 1 segon, tan sols superat pels dos atletes del FC Barcelona, Youssef Taoussi i Ibrahim Ezzaydouni (el guanyador de l’any passat), amb temps de 33 minuts amb 53 i 54 segons respectivament. La guanyadora femenina de la prova gran fou la vigatana Laia Andreu.

Pel que fa a la prova curta, de 5 quilòmetres, els dos vencedors van ser berguedans, tots dos del JAB. Guillem Fernández es va imposar entre els homes, registrant un temps de 17 minuts i 23 segons, mentre que en categoria femenina, la protagonista local va ser Lídia Pons, amb un temps de 23 minuts i 54 segons.

En el conjunt de les proves d’aquesta trentena edició hi van participar uns 300 atletes. Després de les curses, alguns dels 30 guanyadors, 19 homes i 11 dones, de les 29 edicions anteriors de la cursa van participar en la inauguració de l’anomenada Columna dels Campions. Fixada al costat de la línia de sortida, hi figuren els noms d’aquests guanyadors, i anualment s’hi aniran gabant els dels successius guanyadors. Pol Guillén, qui més vegades ha guanyat la prova de 10 km, en set ocasions, va descobrir el plafó, acompanyat de Rosa Maria Morató i Josep Maria Rosselló, altres d’aquests vencedors.