Handbol

L’Handbol Berga dedica un mural a Toni Sabata i a la generació daurada del club

L’Handbol Berga dedica un mural a Toni Sabata i a la generació daurada del club

Des d’aquest agost una de les parets exteriors del pavelló vell de Berga reflecteix una de les grans fotografies de la història de l’Handbol Berga. Va ser presa l’any 1986 i hi apareix l’exjugador, expresident i ànima del club, Toni Sabata, amb la seva mà dreta i expresident, Vicenç Torner. El mural és obra de l’artista berguedà Nil Safont, conegut en el món de l’art urbà com a SliM, i és una iniciativa del club que pretén “fer del pavelló un lloc més acollidor”.

L’actual president del club, Marc Pons, ha explicat a l’Entre Rivals que la idea inicial de l’entitat era estrenar el mural el proper dia 22 de setembre, en motiu del 2n Trofeu Toni Sabata, en honor a l’expresident, que va morir a finals del 2012. El cas és que, per horaris de l’artista, el mural es va haver de fer durant el mes d’agost i això ha permès que estigui llest unes setmanes abans del previst.

I per què un mural?

Els treballadors del pavelló van posar sobre la taula la idea d’omplir les parets del pavelló nou amb murals que escullin les entitats esportives que conviuen en el complex. Segons ha explicat Pons, el personal ha de repintar les parets constantment perquè el jovent les omple de pintades.

La proposta dels treballadors no va acabar de convèncer a l’Handbol Berga. Les parets del pavelló nou no estan en un lloc gaire visible pels vianants. En canvi, les del pavelló vell, al capdavall del carrer Barcelona, sí. “Moltes de les persones que venen al pavelló a peu passen per davant del mural”, ha assegurat el president de l’entitat. Per això, el club va agafar una part de la idea dels treballadors: sí, pintarien una de les parets; però no seria del pavelló nou, sinó del vell.

El primer de molts

A més, segons ha dit Pons, aquest mural és el primer de molts. De cara a properes ocasions la directiva vol dedicar una paret a la generació de jugadores que van ser campiones d’Espanya. A més, l’entitat confia que la resta de clubs esportius que juguen al pavelló se sumin a la causa i impulsin accions per “maquillar les deficiències” de l’equipament: “No podem pagar una teulada nova, però sí que podem fer que el pavelló sigui un lloc menys fred i més acollidor”. De moment, aquesta primera acció ha estat finançada exclusivament per l’Handbol Berga i ha tingut un cost de 1.400 euros.

Berga handbol berga Mural SliM toni sabata

Comentaris