Orientació

Torna el Raiverd, la marató d’esports d’aventura del Berguedà

Torna el Raiverd, la marató d’esports d’aventura del Berguedà
Raid Catalunya Central l'any 2010

El Berguedà recupera el Raiverd 18 anys després. El Club d’Orientació del Berguedà, amb la col·laboració de Zona7, recull la llavor que el grup No Limit va sembrar el 1990 organitzant un dels primers raids d’Europa i que va celebrar fins al 2000. Aquesta reintroducció dels raids a la comarca, s’entén com un exemple més de la catapulta del Berguedà com a seu d’esports d’aventura i muntanya. La cita és el 8 i 9 de setembre.

El nou Raiverd tindrà una primera edició reduïda, de dos dies adaptat a les noves tendències dels raids actuals que manté el format d’etapes. D’aquesta manera, servirà de prova pilot pels organitzadors per veure la rebuda de la competició i plantejanr una versió més completa, de quatre dies, l’any vinent.  De fet, les administracions públiques com el Consell Comarcal veuen amb bons ulls el mantenimet d’aquesta competició de cara al futur. David Tarrés, codirector de la prova, ha explicat a Entre Rivals que el grup que està al darrere de la prova és un “grup de corredors habituals de raids” que també tenen experiència en l’organització del Raid Catalunya Central, el Catraid Berguedà així com diverses curses d’orientació.

La competició es divideix en tres categories: Elit, Aventura i Open, de més a menys exigència física i tècnica. La categoria Open es disputarà per complet el dissabte, mentre que les categories d’Aventura i Elit es dividiran entre dissabte i diumenge. L’organització vol mantenir el secret al voltant dels emplaçaments de les proves, si bé ja ha anunciat que l’inici i el final tindran lloc a Gironella. D’aquesta manera, la Perla del Llobregat es converteix en la primera seu del renovat Raiverd. De la mateixa manera, els traçats i mapes de cada competició no seran entregats als equips fins al precís moment d’arrencar cada exercici.

Els equips hauran de superar proves de diverses disciplines esportives, com una cursa de muntanya, BTT, cursa d’orientació, caiac, espeleologia i exercicis amb cordes com el ràpel, entre d’altres. Les inscripcions estan obertes fins al 31 d’agost i, en aquests moments, el COB ja compta al registre amb 10 equips a Elit, 13 a Aventura i 13 més a Open.

La filosofia que implementen al Raiverd adopta el model de l’orientació pel que fa a la definició de traçats exigents i molt treballats sobre el terreny, a més que incorporen el cronometratge amb el sistema SPORTident a les categories Elit i Aventura per tal que el públic pugui seguir a temps real el desenvolupament de la cursa des d’una plataforma en línia. També aposten pel Berguedà com a escenari on es disputaran les activitats, que entenen com “escenari idoni”. A més a més, oferiran la màxima comoditat als participants, als que permetran un bon descans entre les dues jornades a un emplaçament secret, on la mateixa organització els brindarà tot el material necessari, convertint-se en el moment ideal per compartir experiències entre equips.

cob David Tarrés Raid Raiverd

Comentaris